Iba pred pár hodinami sme priniesli viaceré novinky o nástupcovi skladateľného smartfónu Galaxy Fold.

Teraz je čas na ďalšiu várku a odhalenie viacerých informácií o dizajne telefónu. Podľa spoľahlivého zdroja bude nové skladateľné zariadenie spoločnosti Samsung obsahovať jednu z ikonických funkcií série Galaxy Note – dotykové pero S Pen.

Toto tvrdenie však dáva celkom zmysel. Galaxy Fold 2 by mal totiž dostať až 7,7-palcový displej, ktorý je o viac ako jeden palec väčší ako má Galaxy Note10+, takže by bolo celkom na škodu, nevyužiť tak veľký zobrazovací panel a ovládať ho napríklad aj takým dotykovým perom S Pen.

https://twitter.com/MaxWinebach/status/1229398564830416896?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1229398564830416896&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gsmarena.com%2Fsamsung_galaxy_fold_2_to_come_with_a_new_s_pen-news-41586.php

Aby toho nebolo na začiatok málo, tak podľa zdroja by malo byť toto pero S Pen vynovené. Možno bude potrebné prepracovať dizajn, pretože povrch skladateľného displeja je viac náchylný na poškriabanie. Zatiaľ stále nevieme, či Samsung použije UTG displej alebo štandardný plastový displej z pôvodného Galaxy Fold.

Zdroj ešte uvádza, že pripravovaná novinka Galaxy Fold 2 si vypožičia zostavu fotoaparátov z Galaxy S20+, čo znamená, že hlavný fotoaparát dostane 12 Mpx senzor, teleobjektív 64 Mpx senzor, ultraširokouhlý 12 Mpx senzor a použije sa aj 3D snímač ToF.

Zaujímavé je, že displej na vonkajšej strane telefónu bude typu Infinity-V. Displej tak bude obsahovať minimalistický výrez, zatiaľ čo hlavný displej bude obsahovať dieru, v ktorej bude umiestnená selfie kamera. Je však možné, že tento fotoaparát bude nakoniec umiestnený pod displejom.

Smartfón bude vyrobený z vysoko kvalitných materiálov, ako je keramika a nehrdzavejúca oceľ. K dispozícii bude v piatich farbách – modrá, strieborná, zlatá, ružová a čierna.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Úplne všetko o Samsung Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra 5G (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.