Kórejská spoločnosť patrí v segmente skladateľných smartfónov medzi priekopníkov.

Galaxy Fold sa stal prvým široko dostupným skladateľným zariadením. Fold dostal do svojej výbavy plastovú obrazovku, ktorá však nie je veľmi odolná, a podpora aplikácií pre tento typ smartfónov nie je zatiaľ ideálna. Pred pár dňami spoločnosť Samsung uviedla na trh ďalší model skladateľného smartfónu – Galaxy Z Flip, ktorý priniesol vylepšený dizajn, pričom ho nemôžeme považovať za priameho nástupca pôvodného Galaxy Fold.

Tento smartfón, teda skutočného nástupcu Galaxy Fold, by sme mohli spoznať o niekoľko mesiacov. Keďže zatiaľ nepoznáme jeho presné marketingové označenie, môžeme ho pracovne nazývať Galaxy Fold 2.

Vieme, že zariadenie nesie pracovné označenie Project Champ a bude mať rovnaký dizajnový rukopis ako Galaxy Fold. Zdroj uvádza, že novinka prinesie 7,7-palcový flexibilný displej. Z rovnakého zdroja prichádza aj informácia, že smartfón by mal byť vybavený prednou kamerou, ktorá bude zabudovaná pod displejom.

Samsung Galaxy Fold a Z Flip

Samsung Galaxy Fold a Galaxy Z Flip

Spoločnosť Samsung pracuje na technológii fotoaparátov pod displejom minimálne od roku 2018, aj keď verejnosti túto technológiu predstavili spoločnosti Xiaomi a OPPO (ako prototypy). Dokonca podľa slov Xiaomi, nasadenie fotoaparátov pod displejom by sme nemali očakávať v blízkej dobe.

Na druhej strane (pokiaľ sa tak skutočne stane), nasadenie týchto fotoaparátov pri nástupcovi Galaxy Fold by sme mohli považovať za prelomové. Tieto zariadenia by mohli byť dostupné v obmedzenom množstve a s vysokou cenovkou. 

Medzi ďalšie vylepšenia v porovnaní s prvou generáciou Galaxy Fold patrí vylepšený dizajn závesu a technológia Ultra Thin Glass, ktoré boli súčasťou aj nedávno predstaveného modelu Galaxy Z Flip. Rovnako môžeme očakávať výkonnejší hardvér, napríklad procesor Qualcomm Snapdragon 865 alebo Exynos 990. 

Nový skladateľný smartfón by sme mali spoznať najneskôr do júla tohto roka.

Zdroj: XDA

Prečítajte si aj:

Prichádza doba skladacích telefónov. Pozrite si, čo dokáže Galaxy Z Flip (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.