Pôvodný termín sa presúva o tri mesiace a tak máte na stiahnutie dát viac času.

Treba na to myslieť skôr a tento mesiac mal byť posledným, kedy ste si mohli stiahnuť zálohované dáta v službe Samsung Cloud. O zmene informuje Samsung priamo v rozhraní funkcie Samsung Cloud. Čoho sa odstraňovanie dát a ukončovanie služieb týka?

Cloudová služba na ukladanie záloh vášho smartfónu bude aj naďalej fungovať. Nebudete ale môcť zálohovať či synchronizovať dáta zo sekcie Disk a tiež obsah v galérii. Galéria je ale špecifický prípad a výrobca už dávnejšie začal používateľov upozorňovať, že prechádza na prepojenie s OneDrive.

Tí z vás, čo ste zmenu zaregistrovali, máte pravdepodobne nastavenú synchronizáciu s touto službou. V základom balíku tu máte 5 GB priestoru. Kto má Microsoft 365, automaticky má teda pre synchronizovanie s Galaxy zariadením voľný priestor z celkovej kapacity 1 TB.

Do 1. októbra 2021 máte možnosť premigrovať dáta do služby Microsoft OneDrive. Potom to už nebude možné a musíte si dáta stiahnuť sami. Napríklad do smartfónu a následne napríklad uploadom priamo cez OneDrive do OneDriveu dostať. Dôležitý je ale aj termín 30. novembra 2021. Po tomto dátume Samsung odstráni spomenuté dáta a už ich nebude môcť získať.

Tí z vás, ktorí ste si platili niektorú formu prémiového účtu, získate alikvotný poplatok späť.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Ako na to: Samsung Cloud je ako Apple iCloud pre Android

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.