Keď sa povie externý disk, mnohí si predstavíme klasický točiaci sa disk s možnosťou pripojenia cez USB.

SanDisk Extreme 900 Portable SSD ako už názov hovorí, je SSD disk. To znamená, že je výrazne odolnejší a rýchlejší. Dodáva sa v troch kapacitách, 480, 960 a 1920 GB. My sme testovali najmenšiu verziu. Nech už si ale kúpite akúkoľvek, maximálne prenosové rýchlosti budú vždy rovnaké. Teda ani šetrnejší používatelia sa neochudobnia o super rýchle dátové pole. Výrobca hovorí o 850 MB/s pri čítaní aj zápise. My sme dosiahli rýchlosť na úrovni 770 MB/s pri sekvenčnom čítaní a zápise. Toto je skutočne extrémny SSD disk.

Páči sa nám aj prístup výrobcu. Disk má totiž USB-C port. V balení ale dodáva kábel USB-C na USB-C alebo USB-C na USB-A, teda klasickú veľkosť. Tým máte zaručenú kompatibilitu a nemusíte sa obávať, ako disk pripojiť k počítaču.

Disk má hliníkové telo a pogumované lemovanie. Aktivitu signalizuje tlmená biela LED dióda na vrchnej strane. Disk má nástroj na šifrovanie dát. Zvládne otrasy do 800G a teploty v rozsahu -20 až do 70 °C.

Cena: 309 EUR
Zapožičal: SanDisk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.