Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP oznámila dokončenie akvizície Callidus Software Inc známeho najmä vďaka aplikáciám lead-to-money. Riešenia, poskytované pod značkou CallidusCloud, dajú spoločnosti SAP a jej zákazníkom k dispozícii diferencované cloudové CRM nástroje. SAP sa vďaka tomu dostane do výhodnej pozície na CRM trhu, ktorý má hodnotu 46 miliárd dolárov. Globálny líder v oblasti podnikového softvéru plánuje začleniť produkty CallidusCloud do cloudového portfólia SAP Hybris, ktoré patrí pod Cloud Business Group spoločnosti SAP.

Všetky nesplatené akcie Callidus Software Inc. sa zmenili na právo získať 36 dolárov v hotovosti na akciu. Callidus Software Inc. oznámil burze Nasdaq zavŕšenie akvizície a očakáva pozastavenie obchodovania s bežnými akciami z dôvodu odchodu z burzy.

CallidusCloud zaznamenal vo fiškálnom roku 2017 príjmy v hodnote 253,1 milióna dolárov, pričom príjmy z predplatného dosiahli 198,2 milióna dolárov pri 31-percentnom raste. SAP poskytne upravený obchodný výhľad na rok 2018 vrátane dát za CallidusCloud v svojej finančnej správe za prvý štvrťrok 2018.

CallidusCloud posilní portfólio riešení SAP pre front office: predaj, zákaznícke dáta, marketing, služby, obchod

Akvizícia CallidusCloud zavŕši prerod dizajnu nového front office na balík programov, ktorý bude pozostávať z nasledujúcich riešení:

  • CallidusCloud
  • Gigya
  • SAP Hybris marketingové riešenia
  • SAP Hybris riešenia pre služby
  • SAP Hybris riešenia pre omnikanálový obchod a funkcie pre príjmy

„Prepojením front a back office navzájom, ako aj s digitálnym jadrom meníme podstatu CRM. Tým, že naše CRM ešte posilníme s CallidusCloud, napĺňame stratégiu poskytovať komplexný balík inteligentnej zákazníckej skúsenosti,“ povedal Rob Enslin, člen predstavenstva SAP SE a prezident SAP Cloud Business Group. „Aj samotná spoločnosť SAP ako zákazník CallidusCloud dosiahla až 50-percentné zlepšenie produktivity predaja a naše partnerstvo viedlo k početným prednastaveným integráciám do SAP systémov. Sme v ideálnej pozícii rýchlo naplniť očakávania spoločnou ponukou na podporu digitálnej transformácie funkcií obchodných oddelení,“ povedal Leslie Stretch, CEO CallidusCloud.

Dostupnosť produktu

SAP plánuje pod vedením Leslieho Stretcha včleniť aktíva CallidusCloud do cloudového portfólia SAP Hybris. Zlúčené portfólio obsahuje nástroje na automatizáciu obchodných oddelení, manažment výkonnosti predaja, umožnenie predaja a jeho exekúciu (CPQ a zúčtovanie predplatného). CallidusCloud naďalej povedie súčasný manažérsky tím, ktorý podporí integráciu riešení CallidusCloud s inštaláciami tretích strán. Očakáva sa, že riešenia CallidusCloud sa budú predávať samostatne a v balíkoch s riešeniami SAP.

Viac informácií nájdete na SAP Hybris News Center a SAP News Center. Sledujte SAP aj na Twitter @sapnews.

 

Značky: