Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP predstavila na Svetovom mobilnom kongrese MWC 2018 v Barcelone niekoľko noviniek vrátane balíčka riešení pre telekomunikačné spoločnosti a aktualizácií SAP Cloud Platform SDK pre iOS. K technológii SAP Vehicles Network, ktorá prostredníctvom internetu vecí uľahčuje riadenie a prenájom automobilov, sa po novom pripájajú MasterCard, HERE a Postmates. SAP tiež rozširuje partnerstvo s Deutsche Telekom a spoločne ponúkajú riešenie pre smart logistiku.

Balíček riešení pre telekomunikačné spoločnosti

Novinka a súčasť portfólia pre internet vecí SAP Leonardo umožňuje firmám získať prehľad o zákazníkoch a ziskovosti produktov, na základe zozbieraných dát o výkone spoločnosti predpovedať jej výsledky a identifikovať potenciálne riziká podnikania. Balíček je špeciálne prispôsobený potrebám telekomunikačných spoločností, ktoré musia čeliť rastúcemu tlaku na profitabilitu a zároveň reguláciám na trhu. Súčasťou je SAP Big Data Margin Assurance, riešenie postavené na SAP Cloud Platform s pokročilými analytikami a strojovým učením, ktoré dopravcom pomáha efektívnejšie využívať údaje a znižovať náklady. Špecializované riešenie SAP pre telekomunikácie pomáha dopravcom prosperovať v digitálnej ekonomike a prehlbovať vzťahy so zákazníkmi.

MasterCard, HERE a Postmates sa pridávajú k technológii pre prepojené automobily SAP Vehicles Network

Technológiu, ktorá prostredníctvom internetu vecí uľahčuje riadenie a prenájom automobilov, predstavil SAP a dcérska firma SAP Concur spolu so spoločnosťami Hertz, Nokia a Mojio na vlaňajšom MWC. SAP Vehicles Network automatizuje jednotlivé kroky od prenájmu vozidla, parkovania, hľadania čerpacej stanice a platby až po integrovanú navigáciu a správu výdavkov pre firemných zákazníkov. Ponuku služieb SAP Vehicles Network aktuálne rozširujú zabezpečené a tokenizované možnosti mobilnej platby od MasterCard, možnosti parkovacej navigácie od HERE a doručovateľské služby od spoločnosti Postmates.

SAP Cloud Platform zjednodušuje vývoj aplikací

Novinky v rámci SAP Cloud Platform (PaaS – Platforma ako služba) uľahčujú zákazníkom rýchlejšie inovácie mobilných služieb. Súčasťou aktualizácií je SAP Cloud Platform SDK pre operačný systém iOS umožňujúci jednoduché a rýchle rozšírenie podnikových aplikácií na základe reálnej potreby. Zákazníci môžu teraz testovať využitie SAP Cloud Platform pre konkrétne projekty na cloudplatform.sap.com. SAP Cloud Platform SDK pre iOS má integrované vývojové prostredie Xcode, podporuje služby SAP Leonardo a umožňuje prístup k rozhraniu SAP API Business Hub pre programovanie aplikácií. Novú verziu SAP Cloud Platform už používa napr. španielska ropná spoločnosť CEPSA.

Deutsche Telekom a SAP rozširujú partnerstvo v oblasti internetu vecí a smart logistiky

Vďaka prepojeniu rozhraní oboch firiem, IoT Deutsche Telekom a SAP Cloud Platform, budú dáta zhromaždené a spravované Deutsche Telekom sprístupnené pre platformu SAP. Súčasťou prvého riešenia je technológia Roambee Corp., ktorá umožňuje zákazníkom monitorovať stav preváženého tovaru v reálnom čase.

Značky: