Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP organizuje v spolupráci s Haus des Stiftens a TechSoup Europe iniciatívu Meet and Code, ktorá je úzko spojená s októbrovým Európskym týždňom programovania. Cieľom Meet and Code je predstaviť deťom a mladým ľuďom vo veku 8 až 24 rokov svet technológií a podporiť neziskové organizácie, ktoré na tomto vzdelávaní a osvete pracujú. Neziskovky zo Slovenska a ďalších 24 európskych krajín môžu do 8. septembra požiadať o grant od SAP až do výšky 400 eur. Každý nápad posudzuje miestny partner TechSoup.

Iniciatíva Meet and Code odštartovala v roku 2017 v 15 európskych štátoch (vrátane Slovenska), vlani sa rozšírila do 22 krajín a tento rok dostanú možnosť zapojiť sa uchádzači z 25 krajín. Hlavným cieľom je umožniť mladým ľuďom naprieč Európou dozvedieť sa viac o digitálnom svete, naučiť ich kódovať a poskytnúť im možnosť využiť tieto znalosti aj na pracovnom trhu.

Projekt vznikol v spolupráci SAP a charitatívnych organizácií Haus des Stiftens a TechSoup Europe, siete 24 organizácií pôsobiacich v 48 krajinách a obhajujúcej záujmy občianskej spoločnosti. Meet and Code je súčasťou Európskeho týždňa programovania (EU Code Week), počas ktorého budú od 5. do 20. októbra prebiehať vzdelávacie semináre, hackatony, workshopy a ďalšie aktivity. Neziskové organizácie či školy, ktoré chcú zorganizovať svoju vlastnú digitálno-vzdelávaciu akciu pre vekovú kategóriu 8 až 24 rokov a získať na ňu príspevok až 400 eur, môžu oň požiadať do 8. septembra 2019. Podrobné informácie aj v slovenskom jazyku nájdu TU.

Vlani sa do iniciatívy Meet and Code zapojilo viac ako 52-tisíc účastníkov a zhruba 1 100 podujatí po celej Európe. Na Slovensku okrem podpory konkrétnych aktivít SAP zorganizoval aj vlastnú roadshow „Robotika a kódovanie“, ktorá navštívila 11 základných škôl a predstavila deťom fascinujúci svet robotiky. „Aj v tomto roku by sme chceli zorganizovať podujatie, ktorého cieľom bude propagácia informačných technológie medzi mladými ľuďmi. Potrebujeme ich zaujať a získať pre tento veľmi perspektívny odbor, pretože má nielen veľkú budúcnosť, ale vyžaduje si aj obrovskú kreativitu a fantáziu. A tá je pre deti typická. Chceme, aby videli, že ak svoju kariéru spoja s IT, budú sa môcť vlastne celý život hrať,“ povedal Ján Ružarovský, generálny riaditeľ SAP Labs Slovakia, globálneho vývojového centra SAP so sídlom v Bratislave.

Značky: