Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Arona je najpredávanejším modelom SUV značky SEAT, ktorá za šesť rokov predala zo svojich troch modelov tejto kategórie milión kusov.

Všestrannosť modelu Arona, charakter off-road modelu Ateca a veľký priestor v spojení s komfortom modelu Tarraco patria k hlavným dôvodom ich popularity. V roku 2021 bolo 46 % všetkých osobných automobilov predaných v Európe kategórie SUV, čo predstavuje nárast o 5 percentuálnych bodov oproti predchádzajúcemu roku.

Obľuba SUV naďalej rastie. Vozidlá kategórie SUV (Sports Utility Vehicle) si každý rok ukrajujú čoraz väčší podiel z trhu. V roku 2021 na ne pripadlo 46 % nových registrácií v Európe, čo predstavuje nárast o 5 percentuálnych bodov oproti predchádzajúcemu roku. Jasným príkladom tohto rastu je aj modelová ponuka značky SEAT. V roku 2022 celkový počet predaných SUV španielskej značky prekročil jeden milión kusov, a to iba šesť rokov od uvedenia prvého z nich. V uplynulom roku na modely Arona, Ateca a Tarraco už pripadlo 49 % z celosvetového predaja značky s počtom 192 100  kusov. Dizajn, všestrannosť a športové jazdné vlastnosti hrali kľúčovú rolu medzi dôvodmi ich rastu.

Seat SUVZdroj: Seat

Všestranný líder. Milióntym SUV značky bol symbolicky SEAT Arona, ktorý je najpredávanejším modelom tejto kategórie. Od uvedenia na trh v roku 2017 sa prvé mestské SUV značky SEAT etablovalo ako jej najpopulárnejší model, z ktorého sa doteraz celosvetovo predalo 481 585 kusov. Bestseller roka 2021 v Španielsku je prvým SUV, ktoré zaujalo pozíciu najpredávanejšieho modelu na domácom trhu. Od svojho debutu sa ho v Španielsku predalo takmer 98 000 kusov. SEAT Arona vyniká funkčnosťou a praktickou konštrukciou, mladistvým dizajnom, možnosťami individualizácie, dynamickými jazdnými vlastnosťami,  dobrým pomerom ceny a úžitkovej hodnoty, ako aj technologickým interiérom, ktorý z neho robí pohodlný a bezpečný automobil s príkladnou digitálnou konektivitou. SEAT Arona sa vyrába v závode Martorell.

Off-road elegancia. Na vyššom stupienku modelového programu je robustný SEAT Ateca, prvé SUV v histórii značky. Z kompaktného SUV sa doteraz predalo 435 443 kusov. Jeho elegantné línie a športový charakter mu dodávajú nezameniteľnú identitu, ktorú podčiarkuje verzia s pohonom všetkých kolies 4Drive – jedna z najefektívnejších na trhu. SEAT Ateca má veľkú popularitu v Nemecku, kde sa z neho doteraz celkovo predalo vyše 108 000 kusov vďaka jeho agilným a stabilným jazdným vlastnostiam v každej situácii a ľahkej ovládateľnosti, ktoré sa perfektne hodia k jeho charakteru off-road.

Seat SUVZdroj: Seat

Veľkosť a dizajn. Vrchol ponuky SUV španielskej značky predstavuje SEAT Tarraco. Predáva sa od roku 2018 a doteraz si ho kúpilo 88 820 zákazníkov na celom svete. Je prvým modelom, ktorého meno vzišlo z verejného hlasovania, na ktorom sa zúčastnilo vyše 140 000 ľudí. Tarraco vyniká moderným dizajnom, no oproti svojim konkurentom boduje najmä priestrannou kabínou, ergonomickým interiérom v ktorom môže byť až 7 sedadiel a maximálnym objemom batožinového priestoru až do 1775 litrov (pri sklopení zadných sedadiel a naložení po strop). Zväčšená svetlá výška, ktoré zabezpečuje vodičovi dobrý výhľad v premávke, nijako negatívne neovplyvňuje športové jazdné vlastnosti a obratnosť v zákrutách. Rovnako ako pri rade Ateca je aj pre Tarraco najväčším trhom Nemecko, kde sa z neho doteraz predalo 29 000 kusov.

Značky: