Mini verzie vznikli podľa predlohy pôvodnej konzoly Game Gear, ktorá bola na trh uvedená v roku 1990.

Game Gear Micro sú zmenšenou verziou najobľúbenejšej konzoly SEGA. Ich rozmer prispieva k ľahkej konštrukcii. Zatiaľ čo originálna verzia bola navrhnutá tak, aby sa dala používať oboma rukami, Game Gear Micro sa pohodlne zmestí do dlane.

Sega Game Gear Micro

Zdroj: Sega

Cieľom spoločnosti SEGA bolo pravdepodobne vyvolať určitú dávku nostalgie pre majiteľov pôvodnej verzie Gear Game. Kvôli kompaktným rozmerom nebude konzola príliš praktická. Pokiaľ sa chce používateľ s ňou hrať plnohodnotne, tak SEGA pripravila aj herné príslušenstvo Big Window, čo je variácia na príslušenstvo, ktoré bolo dodávané k pôvodnej verzii Game Gear.

Rovnako ako pôvodné Big Window, tak aj nová verzia sa na konzolu nacvakne a zväčší 1,15-palcový displej.

Sega Game Gear Micro

Zdroj: Sega

Game Gear Micro sa dodáva v štyroch farebných prevedeniach: čierna, modrá, žltá a červená. Rozdiely medzi nimi sú však väčšie, ako iba farebné vyhotovenie. Každý z týchto farebných variantov prichádza s inou sadou hier. Game Gear Micro nepodporuje herné kazety z pôvodnej konzoly, ale namiesto toho má v internom flash ukladacom priestore nainštalovaných niekoľko hier.

V závislosti od zvolenej farby získate:

  • Čierny model: Sonic the Hedgehog, Puyo Puyo 2, Out Run, Royal Stone
  • Modrý model: Sonic Chaos, Gunstar Heroes, Sylvan Tale, Baku Baku Animal
  • Žltý model: Shining Force Gaiden, Shining Force: The Sword of Hajya, Shining Force Gaiden: Final Conflict, Nazo Puyo: Arle no Ru
  • Červený model: Revelations: The Demon Slayer, Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special, The G.G. Shinobi, Columns

Zdá sa, že týmto krokom chce SEGA vyvolať zberateľský záujem, aby si fanúšikovia vybrali viac ako iba jednu verziu hry. Pri spustení predaja bude pri kúpe všetkých štyroch verzií konzoly, príslušenstvo Big Window zadarmo.

SEGA Game Gear Micro je v súčasnosti ohlásená iba pre Japonsko a do predaja bude uvedená 6. októbra. Každá farebná verzia bude stáť 4980 japonských jenov, čo je približne 45 dolárov.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: Sega

Prečítajte si aj:

Googlu hrozí pokuta 5 miliárd dolárov za sledovanie používateľov v súkromnom režime

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.