Spoločnosť Sennheiser je známa hlavne v oblasti zvuku a je to synonymum pre kvalitu a spoľahlivosť. Je to nemecká značka, ktorú napr. v oblasti mikrofónov vyberajú najväčšie televízie. A to aj na Slovensku.

Už nielen zvuk ale aj obraz

Teraz ale prichádza Sennheiser do celkom nového segmentu a z istej časti to už nie je len o zvuku, ale aj o kvalitnom obraze. Presvedčili sme sa o tom na stretnutí v Prahe za prítomnosti zástupcov tejto spoločnosti. Z celého predstavenia pripravujeme aj video.

Takto sa postupne rozdelia okná s účastníkmi stretnutia, aj keď sú v jednej miestnosti. Pritom vôbec nemusia hovoriť, stačí aby boli prítomnéZdroj: TOUCHIT.sk
Takto sa postupne rozdelia okná s účastníkmi stretnutia, aj keď sú v jednej miestnosti. Pritom vôbec nemusia hovoriť, stačí aby boli prítomní

O čo teda ide? Je to rodina produktov TeamConnect. Sennheiser takto reaguje na postpandemickú dobu, keď firmy alebo aj univerzity realizujú stretnutia či vzdelávanie on-line. Sennheiser tak má v prvom rade zariadenia na prenos obrazu a zvuku – tzv. bar, ktoré sa môžu umiestniť napr. pod televízor a takto mať v kancelárii aj účastníkov, ktorí sú pripojení on-line. Existujú vyhotovenia barov pre rôzny typy a veľkosti miestností a tiež sú firmy, ktoré tieto zariadenia dokážu odborne nainštalovať. V skutočnosti však ide skôr o pripojenie príslušných káblov, ktoré možno zvládnete aj sami.

TeamConnect Bar pre väčšie miestnostiZdroj: TOUCHIT.sk
TeamConnect Bar pre väčšie miestnosti aj s diaľkovým ovládaním

Druhý typ zariadení tvorí sada mikrofónov v ucelenom zariadení, ktoré sa nainštalujú napr. do stropu miestnosti a teda v nej nijako nezavadzajú. Ide o rodinu TeamConnect Ceiling. Dokonca ich nie je vôbec vidno a prítomní si možno ani nevšimnú, že ich hlas sa prenáša aj na iné miesto. Hovoria teda prirodzenejšie.

TeamConnect CeilingZdroj: TOUCHIT.sk
TeamConnect Ceiling

Vo videu popíšeme jednotlivé zariadenia detailne, už teraz je jasné, že Sennheiser zostáva verný svojej tradícii a toto je hlavne o kvalite. Napr. nástenné mikrofóny majú dynamické zisťovanie polohy rečníka a snímanie hlasu má potom prioritu práve na túto osobu. Ostatné osoby alebo napr. ruch z projektora aktívne potláča. Overili sme si to pri našom stretnutí v Prahe, takú kvalitu obrazu a zvuku sme ešte pri online prenose nezažili.

Ďalšie informácie: ELVIA Pro Slovakia

Zdroje: vlastné, Sennheiser

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.