Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sensoneo, slovenská technologická spoločnosť, získala renomované ocenenie Energy Globe Award za inovatívne riešenia v oblasti odpadového hospodárstva a výnimočný prínos k obehovému hospodárstvu vďaka svojmu jedinečnému softvéru pre zálohové systémy. Toto ocenenie potvrdzuje, že spoločnosť Sensoneo je svetovým priekopníkom a tvorí riešenia, ktoré majú pozitívny vplyv na životné prostredie.

Ocenenie Energy Globe Award odovzdala zakladateľom spoločnosti Sensoneo, Andrei Basilovej a Martinovi Basilovi, obchodná radkyňa rakúskeho veľvyslanectva a vedúca ADVANTAGE AUSTRIA v Bratislave, Bettina Trojer, na dnešnom slávnostnom podujatí v sídle spoločnosti v centre slovenskej metropoly za prítomnosti veľvyslanca Rakúska Dr. Johannesa Wimmera.

Pani Trojer zdôraznila, že „spoločnosť Sensoneo vyvíja špičkové technológie pre transformáciu smerom k obehovému hospodárstvu. Optimalizáciou zberu dát v odpadovom manažmente a znižovaním vplyvu na životné prostredie spoločnosť Sensoneo dokazuje svojho priekopníckeho ducha v oblasti udržateľného a efektívneho prístupu k odpadovému hospodárstvu na celom svete. Za tento úspech je mi cťou odovzdať zakladateľom spoločnosti toto prestížne ocenenie.“

Spoločnosť Sensoneo, globálny líder v oblasti inteligentných riešení pre odpadové hospodárstvo, vyvíja a exportuje jedinečné technológie pre inteligentné odpadové hospodárstvo do 85 krajín sveta. Spoločnosť sa v súčasnosti môže pochváliť tímom viac ako 110 špecialistov zaoberajúcich sa prevažne výskumom a vývojom hardvéru a softvéru, vytvorila jedinečný softvér pre systém vrátenia záloh (DRS), ktorý je možné prispôsobiť špecifickým požiadavkám rôznych krajín.

Ako jediný integrátor zálohových systémov pôsobiaci v piatich európskych krajinách, na Slovensku, Malte, v Írsku, spoločnosť Sensoneo nedávno implementovala svetovo najväčší centralizovaný zálohový systém v Rumunsku a aktuálne implementuje systém záloh v ďalšej stredoeurópskej krajine. Príjmy spoločnosti pochádzajú z troch samostatných divízií: komplexné riešenia inteligentného manažmentu odpadu, ktoré zahŕňajú vlastné senzory, optimalizácia logistiky zberu odpadu vo výrobných fabrikách a riešenie pre zálohové systémy (DRS). Inteligentné monitorovanie odpadu využívajú mestá ako Buenos Aires, Reykjavík, Trieste a Praha. Spoločnosť Sensoneo v súčasnosti buduje aj najväčšiu inštaláciu inteligentného manažmentu odpadu na svete, ktorá sa tento rok spúšťa v Madride, a to nasadením viac ako 11 tisíc inteligentných senzorov na monitorovanie rôznych druhov odpadu v meste.

„Sme nesmierne hrdí na ocenenie Energy Globe Award, ktoré je symbolom nášho odhodlania vyvíjať prvotriedne technológie a inovácie prispievajúce k udržateľnosti. Náš tím neúnavne pracuje na vývoji a implementácii riešení, ktoré nielen zefektívňujú procesy nakladania s odpadom, ale aj aktívne prispievajú k obehovému hospodárstvu. Toto prestížne ocenenie slúži ako potvrdenie nášho odhodlania a motivuje nás k ďalšiemu posúvaniu hraníc v oblasti environmentálnych inovácií,“ povedal Martin Basila, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Sensoneo.

Energy Globe Award je environmentálna cena, ktorú každoročne udeľuje nezisková organizácia Energy Globe so sídlom v Rakúsku vo viac ako 180 krajinách. Jej cieľom je vyzdvihnúť a oceniť projekty zamerané na energetickú účinnosť, udržateľnosť a využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Cieľom ocenenia je prezentovať inovatívne riešenia environmentálnych problémov na celom svete. Databáza Energy Globe v súčasnosti obsahuje približne 30 000 projektov, ktoré pochádzajú zo žiadostí podaných v rokoch 2000 až 2022. Tieto projekty predstavujú úspešné celosvetové realizácie v rôznych oblastiach.

Značky: