Starinka v oblasti softvérové neba, no stále užitočná.

Program, ktorý vám ukáže dáta na disku v pomere, aké miesto zaberajú. Nemusíte mať nutne málo miesta, avšak môže váš zaujímať, kde všade sú objemné dáta. Na toto je program SequoiaView určený.

Po spustení načíta disk alebo len vybranú adresárovú cestu a zobrazí dáta obsadenosti. V základnom nastavení používa strieborno chrómovú schému, máte však možnosť prepnúť sa do farebnejšej verzie. Základné nastavenie zobrazí všetky údaje na disku bez rozdielu. Máte však možnosť použiť filter a vynechať súbory, ktoré zobrazovať nechcete. Takto zistíte, či nemáte niekde zabudnutú inštaláciu hry alebo nejaké objemné video súbory či obrázky.

Program SequoiaView je z novembra 2002 a treba ho stiahnuť z tejto stránky. Totiž, podpora FTP z prehliadačov zmizla pred niekoľkými mesiacmi a tak už nedokážete stiahnuť súbor z linku začínajúceho ftp://. Je to náhrada za postupné prechádzanie adresárov.

Veľkosti obsadenosti môžete zistiť aj cez Total Commander stlačením medzerníka a šípkou sa tatko budete posúvať po adresároch. Tento program je praktickejší. Odporúčame ho použiť aj na externé disky, kde týmto spôsobom zistíte, akými dátami sú obsadené.

SequoiaView s pomerovým zobrazením obsadenosti disku

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.