HONOR si poriadne trúfa. Predstavuje super vybavené telefóny, stanovuje im ceny vlajkových lodí, ukazuje spojenie so svetovými lídrami, orientuje sa na profesionálnych tvorcov fotiek a videí. Razom predstavuje hneď tri modely: Magic 3, Magic3 Pro a Magic3 Pro+.

HONOR vybavil svoje novinky tak, ako sa patrí – základ je procesor Snapdragon 888+ 5G a operačný systém je Magic UI 5.0 založený na Android 11. Honor tak dostáva dravosť bývalej matky Huawei a upevňuje si pozíciu medzi rešpektovanými hráčmi. Všetky telefóny prichádzajú s výbavou a funkciami určenými na natáčanie videí vo filmovej kvalite a vysokým výkonom.

HONOR v súčasnosti zamestnáva takmer 10 000 zamestnancov a firma tiež výrazne investovala do svojich centier pre výskum a vývoj (R&D).

Prémiový dizajn vysoký výkon

HONOR Magic3 prichádza s 89° zakriveným displejom a ultra tenkými hranami. Displej s podporou 10-bitového rozlíšenia farieb zobrazuje 1,07 miliárd farieb a podporuje štandard HDR 10+. Podľa prezentácií to vyzerá na výnimočný zážitok, sme zvedaví na realitu, keď dostaneme telefóny na test.

Hlavné parametre Honor Magic3

HONOR Magic3 Pro+ je momentálna vlajková loď a chráni ho nano kryštalická ochranná vrstva a nano keramické telo. Údajne je mimoriadne odolný a škrabance na ňom nevytvoríte. Celá séria prichádza s odolnosťou voči vode IP68. Znamená to ponorenie do vody až do hĺbky 1,5 m po dobu 30 minút.

Na sérii HONOR Magic3 si ihneď všimnete neobyčajný dizajn fotoaparátu, ktorý bol uvedený pod názvom „The Eye of Muse“. Podľa prezidenta Honoru je to spojenie umenia a technológie, všimnete si aj vydutý povrch, ktorý umožňuje využiť čo najviac svetla na realizáciu dobrých fotiek a videí.                  

Pokročilý systém fotoaparátov

Séria HONOR Magic3 má vo výbave systém kamier vybavený umelou inteligenciou. Najvyššiu výbavu má pritom HONOR Magic3 Pro+, ktorý prichádza so systémom 4 fotoaparátov: 64 Mpx monochromatickým fotoaparátom, 50 Mpx širokouhlým fotoaparátom, 64 Mpx 126° ultra širokým fotoaparátom a 64 MPx periskopickým teleobjektívom. Je to výbava, ktorá predurčuje použiť tento telefón aj v profesionálnom natáčaní.

Periskopický systém v Honor Magic3 Pro+

50 Mpx širokouhlý fotoaparát s ultra širokým 1/1,28 palcovým snímačom spoločne s 8 MPx systémom na automatické zaostrenie s detekciou fázy podľa prezentácie umožňuje dobre zachytiť aj rýchlo sa pohybujúce sa objekty. Periskopický teleobjektív umožňuje 3,5x optický zoom a 100x digitálny zoom. Súčasťou je aj optická stabilizácia, mali by ste tak dosiahnuť čisté fotky aj bez statívu. 64Mpx 126° ultra širokouhlá makro šošovka umožňuje široký záber s minimom perspektívneho skreslenia a detailami. Zaostruje už od vzdialenosti 2,3 cm od objektu. Predná kamera má rozlíšenie 13 MPx.

IMAX ako dôkaz nakrúcania vo filmovej kvalite

Telefóny série HONOR Magic3 sú spojené s filmovými efektmi v spolupráci so sieťou multikín IMAX. Natáčanie videí údajne dosiahne profesionálne parametre vo filmovej kvalite. Séria HONOR Magic3 ponúka spracovanie videa v režime Magic Log a filmové úrovne Level 3D LUT (Look Up Table). Znamená to okrem iného, že takto pripravené video je potrebné editovať v profesionálnom video editore.

Aby toho nebolo málo, HONOR prezentoval hollywoodskeho koloristu, Bryana Mamahanema, ktorý vytvoril 8 špeciálnych LUT režimov inšpirovaných klasickými filmami premietanými kinách IMAX. Toto volá vo vyskúšaní, tešíme sa na recenziu.

Séria HONOR Magic3 dokáže natáčať videá v 4K rozlíšení v HDR kvalite a má 3 zabudované mikrofóny. Tiež je tu pokročilá výbavu pre zachytenie fotiek alebo videí.

Silný výkonný čip a upgradovaný hardware

Už sme uviedli, že základom novej série je výkonný čip Qualcomm Snapdragon 888+ 9. HONOR je tak medzi vôbec prvými výrobcami, ktorí prichádzajú na trh už s týmto procesorom. V porovnaní so Snapdragon 888 má táto verzia vyšší výkon (až o 20 %) a to aj z pohľadu umelej inteligencie. A ide prirodzene o 5G telefón.

Extra silná platforma Qualcomm 888+

Séria HONOR Magic3 dokáže kombinovať duálne Wi-Fi a celulárne siete, aby tak zabezpečila rýchlosť sťahovania cez 6,1 Gbps.

Výdrž na batériu

Energetickým základom je batéria s kapacitou 4600 mAh a telefóny prichádzajú s nabíjacím adaptérom s výkonom 66 W. Alternatívne môžete použiť 50 W bezdrôtové nabíjanie. HONOR Magic 3 a HONOR Magic3 Pro+ je možné použiť aj ako power banku na nabitie iných zariadení s bezdrôtovým reverzným nabíjaním.

Vaše dáta ostanú len vaše

HONOR sa stará o zabezpečenie vášho súkromia a séria HONOR Magic3 je vybavená pokročilým zabezpečením, vrátane rozpoznania tváre pomocou 3D TOF prednej kamery a 3D Face ID. Ide o rozpoznanie priestorovej podoby vašej tváre. Dokonca aj keď dáte váš telefón do servisu, technikovi sa nepodarí dostať k vašim dátam.

Všetky vlastnosti série Honor Magic3

Farebné vyhotovenie a dostupnosť

Mobilný telefón je v dizajne inšpirovanom tzv. Magickou hodinkou (časový úsek pri svitaní a súmraku). HONOR Magic3 bude dostupný vo farebnom prevedení Golden Hour a Blue Hour. HONOR Magic Pro bude vo farebnom prevedení Golden Hour, Black & White, zatiaľ čo HONOR Magic3 Pro+ príde vo farebnom vyhotovení Ceramic Black a Ceramic White.

Globálna cena pre HONOR Magic3

Séria HONOR Magic3 bude najprv dostupná na trhu len v Číne. Plánuje sa aj rozšírenie predaja do Európy.

Ďalšie ceny pre HONOR Magic3 Pro a Pro+ sú zrejmé z obrázkov

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.