Modelový rad Infinix Note 40 je predstavený na slovenskom a českom trhu.

Spoločnosť Infinix sa radí medzi populárne značky v segmente dostupných telefónov ako na slovenskom, tak aj na českom trhu. Jej podiel na trhu je podobný známym značkám ako je Motorola či HONOR. Ani takáto úspešná integrácia na náš trh však výrobcu neodrádza od toho, aby sa neustále zlepšoval a ukazoval, že aj skvele vybavené smartfóny sa dajú predávať za nižšie ceny. Presne o tomto je nová séria Infinix Note 40, ktorá pozostáva hneď z troch nových smartfónov.

Novinkami, ktoré budú postupne prichádzať aj na Slovensko, sú teda modely Infinix Note 40, Note 40 Pro a Note 40 Pro+ 5G. Všetky tri telefóny toho majú veľa spoločného, no rozdiely sa medzi nimi predsa len nájdu.

Infinix Note 40 Pro+ 5G

Najlepšie vybaveným telefónom zo série Note 40 je model Note 40 Pro+ 5G. Ide o telefón, ktorý poháňa čipset MediaTek Dimensity 7020, vďaka čomu disponuje možnosťou pripojenia sa do 5G siete a tiež vysokým výkonom. Telefón prichádza so 6,78″ AMOLED displejom s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie, ktorý je už na prvý dojem príjemný do ruky. Medzi prednosti telefónu však patria aj reproduktory vytvorené v spolupráci s JBL, príjemná haptická odozva či jeho fotoaparát.

Infinix Note 40 Pro+Zdroj: TOUCHIT
Infinix Note 40 Pro+

Infinix Note 40 Pro+ 5G disponuje 108 Mpx hlavným snímačom fotoaparátu s OIS a možnosťou 3-násobného optického priblíženia. Zároveň však vo výbave zariadenia nájdete aj 2 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro snímač. Note 40 Pro+ 5G bude v predaji v pamäťovej konfigurácii s 12 GB RAM a 256 GB interným úložiskom.

Hlavnou súčasťou telefónu je však nabíjanie. Note 40 Pro+ 5G v sebe skrýva 4600 mAh batériu. Tú je možné nabíjať až 100 W nabíjačkou, pričom Infinix spolu s telefónom odprezentoval All-Round FastCharge 2.0. Pri štandardnom režime nabíjania dokážete nabiť telefón na 50 % už za 8 minút. Využiť však môžete aj ďalšie dva režimy nabíjania v podobe Low Temp módu, ktorý sa sústredí na šetrenie batérie a chladenie. Vďaka tomu môže byť váš telefón pri nabíjaní až o 10 °C chladnejší. Zároveň sa však dá využiť aj smart regulácia nabíjania, ktorá je aktívna automaticky. Tá slúži na prispôsobenie rýchlosti nabíjania napríklad v noci.

Infinix Note 40 Pro+Zdroj: TOUCHIT
Infinix Note 40 Pro+

Note 40 Pro+ 5G podporuje aj 20 W bezdrôtové nabíjanie či reverzné nabíjanie káblom aj bezdrôtovo. Bezdrôtové nabíjanie navyše Infinix obohatilo o originálny obal v balení, ktorý slúži na pripevnenie MagPower či MagPad. Tieto dva typy príslušenstva sú v podobe powerbanky či nabíjačky, ktoré sa pripevnia k telefónu pomocou magnetu.

Cena tohto modelu bude na Slovensku 335 eur.

Infinix Note 40 Pro

Modely Note 40 Pro a Note 40 Pro+ 5G sú si skutočne podobné. Rozdiely medzi nimi sú minimálne, pričom hlavný rozdiel je najmä v nabíjaní a čipsete. Model Infinix Note 40 Pro je 4G model. V jeho výbave nájdete čipset MediaTek Helio G99-Ultimate, ktorý je v tejto oblasti skvelým kompromisom pre vysoký výkon aj nižšiu cenu. Ďalším rozdielom je tiež nabíjanie, keďže Note 40 Pro podporuje namiesto 100 W nabíjania 70 W nabíjanie.

Infinix Note 40 ProZdroj: TOUCHIT
Infinix Note 40 Pro

Model Infinix Note 40 Pro v 4G verzii bude dostupný už za 275 eur vo farebnej verzii zlatá a zelená. Neskôr v priebehu roka bude model k dispozícii aj v čiernej. Spoločnosť Infinix odhaduje príchod čiernej verzie o približne dva mesiace.

Infinix Note 40

Najmenej vybaveným telefónom, no zároveň najlacnejším smartfónom celej série, je Note 40. Infinix tu rovnako vsadil na čipset MediaTek Helio G99-Ultimate, aby bol tento telefón šampiónom medzi cenovo dostupnými modelmi. Vo výbave zariadenia možno nájsť aj 45 W nabíjanie, pričom výrobca uvádza nabitie na 50 % už za 19 minút. Rozdiel medzi Note 40 a predchádzajúcimi modelmi je aj vo fotoaparáte.

Infinix Note 40Zdroj: TOUCHIT
Infinix Note 40

Zatiaľ čo Pro verzie ponúkajú 108 Mpx hlavný fotoaparát s OIS, tak Note 40 prichádza bez podpory OIS. Zároveň mu však chýba podpora makro fotografií. Displej tohto telefónu nie je zakrivený, na rozdiel od Pro verzií je plochý.

Note 40 bude dostupný v pamäťovej konfigurácii s 8 GB RAM a farebné prevedenia budú v zložení čiernej a zlatej. Cena tohto telefónu je stanovená na 220 eur.

Séria Infinix Note 40Zdroj: TOUCHIT
Séria Infinix Note 40

Predaj telefónov začína už dnes, 23. apríla. Kúpiť si zatiaľ budete môcť modely Infinix Note 40 a Note 40 Pro. Verzia Infinix Note 40 Pro+ 5G bude dostupná v júni tohto roka.

Prekvapením na záver predstavenia bolo oznámenie BMW Racing edície. Tento rok budú mať špeciálnu edíciu v kooperácii so spoločnosťou BMW všetky tri predstavené telefóny.

Zdroj: Infinix, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.