Modelový rad OPPO Find X8 bude predstavený už tento mesiac.

Vlna predstavenia nových smartfónov pomaly začína. S uvedením nového čipsetu od spoločnosti MediaTek pre vlajkové lode, Dimensity 9400, prídu už čoskoro aj nové smartfóny. Blíži sa aj predstavenie nového čipsetu od Qualcommu, ktorý by sa mal nazývať Snapdragon 8 Elite. Ten však bude odhalený o niečo neskôr a prvé modely s ním vo výbave budú tie zo série Xiaomi 15. Dimensity 9400 sa v blízkej dobe ukáže vo viacerých telefónoch a okrem série vivo X200 bude súčasťou aj modelového radu OPPO Find X8.

Séria OPPO Find X8 bol doteraz predmetom viacerých únikov. Zaujímavý je pritom aj pre globálny trh, nakoľko sa očakáva, že bude v predaji aj v Európe. Nevylučuje sa tak predaj ani v Českej republike či na Slovensku, októbrové predstavenie ale čakať nemôžeme. Aj keď táto séria bude v Číne dostupná už tento mesiac, do Európy by prišla s oneskorením. Do konca roka by sa tak ale malo stať.

OPPO Find X8 má dátum predstaveniaZdroj: xiaomiui.net
OPPO Find X8 má dátum predstavenia

Dátum predstavenia série Find X8 od OPPO je teraz oficiálny. Čínsky výrobca novú sériu vlajkových lodí predstaví už 24. októbra, teda len chvíľku po tom, čo v Číne prebehne aj predstavenie série Xiaomi 15 s konkurenčným Snapdragonom. Séria nových vlajkových lodí v Číne teda začína už teraz a na tomto trhu bude ponuka skutočne bohatá. Modelový rad Find X8 pritom bude obsahovať hneď tri smartfóny, konkrétne Find X8, Find X8 Pro a Find X8 Pro Satellite Communication Version. Nie je ale jasné, či všetky tri verzie budú dostupné aj v Európe.

Séria OPPO Find X8 bude neskôr obsahovať aj ďalší model. Ním bude verzia Ultra, tá ale 24. októbra nebude predstavená. Očakáva sa, že čínsky výrobca predstaví tento model až začiatkom budúceho roka s miernym oneskorením. Vo výbave ale nebude ponúkať teraz predstavený MediaTek Dimensity 9400. Spoľahne sa na alternatívu od Qualcommu, teda Snapdragon 8 Elite.

Podľa viacerých únikov na internete je možné postupne aj poskladať výbavu telefónov, najmä teda základného modelu. OPPO Find X8 bude disponovať 6,5″ OLED displejom s 1,5K rozlíšením, fotoaparátom s tromi 50 Mpx snímačmi, 5700 mAh batériou či podporou pre 80 W nabíjanie. Okrem toho sa v konštrukcii telefónu môže objaviť aj tlačidlo podobné Action Button, ktoré bolo prvýkrát predstavené v modelovom rade iPhone 15.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.