Režim v Severnej Kórei je totálne izolovaný, ale internet preniká aj do tejto krajiny. Nie nejako masívne, ale sú miesta, kde sa dá pripojiť. 

Podľa NK News sa v krajine spustila služba podobná na Netflix alebo YouTube v tom význame, že obyvatelia Severnej Kórei si môžu pozrieť štátom schválené videá. Nie je ich možné ukladať bez kontroly a videá sa venujú skôr oslave zakladateľa tohto štátu a jeho súčasnému vodcovi.

Služba sa volá Manbang (znamená to „všade“ alebo „do každého smeru“) a za službou stojí ústredná kórejská televízia. Pozrieť sa tak dajú aj rôzne dokumentárne filmy, údajne sa pomocou videí dá učiť angličtina alebo ruština a dostupné je aj živé vysielanie.

Na sledovanie vysielania treba zariadenie so špeciálnou certifikáciou, údajne vyzerá podobne ako Apple TV alebo Roku. Správa NK News uvádza, že v krajne je extrémne málo možností na pripojenie sa na internet, ktorý je navyše brutálne blokovaný pri prístupe na zahraničné zdroje informácií.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.