Tento televízor nezaberá veľa priestoru a môžete si ho vyrolovať, kedy sa vám zachce.

Rolovateľný televízor sme videli už v ponuke spoločnosti LG pod označením LG Signature Series OLED R. Za minulý rok sa dostal na titulné strany novín a portálov a to aj napriek tomu, že mal byť len teraz uvedený na trh a jeho predaj pravdepodobne začne až budúci rok.

Sharp má však pár inovácii, ktorými dokáže zaujať. Na novinku upozornil portál TechRadar. Je pravdou, že oproti 65-palcovej obrazovke u LG, je tá 30-palcová u Sharpu obrovským rozdielom.

Pre Sharp to ale nie je nijakou nevýhodou, pretože malé televízory sú stále obľubované pre ich praktickosť a Sharp ponúka 4K obrazovku v malých rozmeroch. To by mohlo byť výhodou v menších izbách, pri zrolovaní televízora ušetríte veľa priestoru. Odraziť sa to môže aj na cene, ktorá by mala byť omnoho nižšia ako u LG.

Panel televízora od Sharpu je vyvinutý v spolupráci s národným vysielateľom NHK v Japonsku a je tiež označovaný ako najväčší 4K CFL (color filterless) panel. Znamená to, že dokáže vyžarovať farebné svetlo namiesto toho, aby premietal biele svetlo cez farebný filter, ako je to u LG OLED.

Dátum uvedenia rolovateľného Sharp televízora na trh zatiaľ nie je známy a rovnako nebola oznámená ani jeho cena.

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Budúcnosť je tu: LG vyrobilo rolovateľný OLED televízor. Predávať ho začne už na jar. Pozrite si ho na videu (doplnené)