Cenu zatiaľ nepoznáme.

LG predstavilo na výstave CES 2019 v Las Vegas rolovateľný OLED televízor. Nejde o prototyp alebo koncept, ale o zariadenie, ktoré sa reálne dostane do predaja. A to už na jar.

Celý názov rolovateľného televízora znie LG Signature OLED TV R. Ponúka OLED panel s uhlopriečkou 65 palcov a rozlíšenie 4K. Súčasťou televízora je 100-wattový Dolby Atmos reproduktor, ktorý je zabudovaný priamo do stojana. Do neho sa dokáže schovať aj samotný televízor.

LG Signature OLED TV R v režime, kedy funguje ako tradičný televízor

Tri režimy používania

Rolovateľný televízor je možné používať v troch režimoch. V štandardnom režime je celá televízna obrazovka vytiahnutá zo stojana a slúži na prehrávanie video obsahu. V druhom režime je vidieť iba časť obrazovky, zobrazujú sa na nej praktické informácie a ovládacie prvky na ovládanie hudby či inteligentnej domácnosti.

V treťom režime je celá obrazovka skrytá v stojane, takže ju vôbec nevidíte. Tento režim je atraktívny z estetického hľadiska – niektorým ľuďom totiž vadí veľká čierna obrazovka a novinka od LG umožňuje, aby ste si ju kompletne skryli. Celý proces rolovania je tichý a trvá 10 sekúnd, počas ktorých sa obrazovka skryje do stojana alebo sa celá vytiahne von. Praktické je, že aj v tomto režime môžete využiť reproduktor na prehrávanie hudby.

LG Signature OLED TV R v druhom režime – zo stojana trčí iba časť obrazovky, na ktorej sa zobrazujú informácie a ovládacie prvky

S podporou AirPlay aj HDMI 2.1

LG Signature OLED TV R obsahuje aj zabudovaných virtuálnych asistentov Alexa a Google Asistent. Novinkou je podpora pre Apple AirPlay 2 a HDMI 2.1.

LG oznámilo, že začne predávať rolovateľný televízor už na jar 2019. Cena nie je definovaná, avšak televízory z radu Signature sa predávajú obvykle za cenu na úrovni 8000 dolárov a vyššie. V prípade novinky predpokladáme, že cena bude výrazne vyššia.

LG Signature OLED TV R v treťom režime, v ktorom je televízna obrazovka kompletne skrytá v stojane

Tento televízor sme si pozreli aj na výstave CES na výstavnom stánku a pripravili sme video.

Prečítajte si aj:

CES: LG ukáže ohybné displeje. Zrolujete ich ako noviny

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit