Mamibot MP580 je zariadenie na vytieranie, čistenie resp. voskovanie podláh. Je akumulátorový, nebude vás obťažovať prepojovací kábel. Funguje na princípe dvoch rotačných kotúčov, na ktoré môžete umiestniť čistiace alebo voskovacie/leštiace kotúče. Jeho rukoväť je teleskopická, ovládanie striekania prostriedku na podlahu ako aj rotácie kotúčov je v hornej časti. Nádoba na vodu alebo prostriedok je v spodnej časti a má objem 300 ml.

Pracovný uhol sa dá meniť od 15° do 95°, mopovač je pri práci veľmi tichý (60 dB). Pri práci pomáha aj LED osvetlenie. Tento mop sme skúšali niekoľkokrát a je pravda, že sa s ním dá pohodlne čistiť podlaha. Tá ostáva len jemne vlhká, je to oveľa šetrnejšie ako parný mop.

Nedajú sa s ním však vyčistiť ostré uhly miestnosti, ale rovné časti veľmi dobre. Dá sa upratovať pod stolom, pod posteľou alebo pod skriňou. Pri upratovaní nevíri prach a ovládanie je celkom intuitívne. Centrálne zapínanie a vypínanie je v spodnej časti. Otáčky kotúčov sú 250 ot/min a duálne rotačné motory dokážu vyčistiť 20 m2 za minútu. Hmotnosť mopovača je 3,2 kg, nabíjanie trvá okolo 2,5 hodiny a na plnú batériu vydrží pracovať asi 35 minút.

Cena: 149 €

Zapožičal: elem6.com

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.