SikurPhone je superbezpečný smartfón, ktorý využijete najmä v prípade, že sa venujete biznisu s kryptomenami. Jeho tvorcovia garantujú, že je nemožné ho hacknúť.

Brazílska spoločnosť Sikur predstavila na tohtoročnom MWC v Barcelone smartfón, ktorým sa rozhodla odlíšiť od masy ostatných výrobcov precíznym zabezpečením dát. Práve jeho údajne neprelomiteľná bezpečnosť je najväčšou výhodou a predajným argumentom zároveň. SikurPhone (foneticky „Secure phone“, čiže bezpečný telefón) je telefón s vlastným operačným systémom SikurOS. Ide o výrazne modifikovaný Android vo verzii Nougat, ktorý pre používateľa zabezpečí, že každá aplikácia, ktorá sa objaví v obchode s aplikáciami, bude dôkladne preverená a schválená bezpečnostnými expertmi zo spoločnosti Sikur. Bezpečnosť bude navyše posilnená sofistikovaným šifrovaním akejkoľvek hlasovej, dátovej i textovej komunikácie a tiež všetkých súborov.

SikurOS je okrem perfektného zabezpečenia aj veľmi jednoduchý z používateľského hľadiska. Volania, textové správy, fotoaparát či správcu súborov bude mať používateľ zoradené jednoducho pri sebe hneď na úvodnej domovskej obrazovke, spracovanej formou veľkých ikon na štýl podobný Windows Phonu. Ak fandíte sociálnym sieťam, tak vedzte, že aplikácie ako Facebook, Instagram alebo Twitter tu nenainštalujete. Budete ich však môcť využívať prostredníctvom bezpečného integrovaného webového prehliadača. O tom, že tvorcovia nehovoria len tak do vetra a SikurPhone je naozaj absolútnou špičkou v otázke ochrany dát môže svedčiť aj fakt, že po dvojmesačnom testovaní hackerskou skupinou HackerOne, sa vrátil s výsledkom „žiadne zadné vrátka sme neobjavili“.

Ruka v ruke s bezpečnosťou dostanete v prípade nákupu tejto novinky aj bonus v podobe integrovanej peňaženky na kryptomeny. V podstate ide o hardvérovú peňaženku, na ktorú si môžete ukladať vaše kryptomeny a zaheslovať ju. Ide o podobný koncept, ako v prípade Finney smartfónu od SirinLabs so systémom Blockchain.

Čo sa týka parametrov, SikurPhone disponuje 5,5″ Full HD displejom, 13 Mpx zadným a 5 Mpx predným „selfie“ fotoaparátom. Poháňaný je neznámym procesorom od MediaTeku so 4 GB RAM a 64 GB vnútorným úložiskom. Batéria má 2 800 mAh kapacitu a nechýba ani snímač odtlačkov prstov či konektor typu USB–C.

Na záver treba dodať, že spoločnosť Sikur nie je žiadnym nováčikom, keď sa spomenú superbezpečné smartfóny. Pred niečo vyše dvoma rokmi totiž uzrel svetlo sveta GranitePhone, ktorý sa tešil obľube hlavne u rôznych politikov a biznismenov. Ak však chcete čerstvú novinku vlastniť, nemali by ste otálať dlho. Vyrobených bude iba 20 000 kusov. SikurPhone sa dá za cenu 799 dolárov predobjednať už dnes, no prví majitelia sa k nemu dostanú niekedy v auguste tohto roku.

Zdroj: Cnet

 

Mohlo by vás zaujímať:

Finney bude smartfón postavený na blockchaine s podporou kryptomeny