Zásuvky na diaľkové ovládanie sa hodia hlavne pre spotrebiče, ktoré sú umiestnené na menej dostupných miestach a je potreba ich vypínať z napájania.

Spárovaná zásuvka SivercrestZdroj: Touchit.sk
Spárovaná zásuvka Sivercrest

Je to dôležité, lebo nechať zariadenie zapnutí len kvôli tomu, že sa k nemu nedá jednoducho dostať môže byť aj nebezpečné. Súprava obsahuje 4 zásuvky a jedno diaľkové ovládanie. Pred použitím je potrebné zásuvky naprogramovať tak, aby ste vedeli, ktorým tlačidlom ktorú zásuvku ovplyvňujete.

Spárovanie sa realizuje stlačením tlačidla na zásuvke a stlačením príslušného tlačidla na diaľkovom ovládači. Vtedy blikanie LED diódy vystrieda trvalé svietenie a môžete ju začať používať. Jedným diaľkovým ovládačom takto ovplyvňujete 4 rôzne spotrebiče, tie by mali byť vzdialené od seba minimálne 50 cm.

Naopak, jednu zásuvku môžete ovplyvňovať až šiestimi diaľkovými ovládaniami, spotrebiče tak môžete zapínať a vypínať zo 6 rôznych miest. Diaľkový ovládač umožňuje vypnúť naraz všetky 4 zásuvky pomocou tlačidla Master. Takto sa dá všetko vypnúť a všetko zapnúť a to jedným tlačidlom.

Diaľkové ovládanie SilvercrestZdroj: Touchit.sk
Diaľkové ovládanie Silvercrest

Diaľkové ovládanie je poháňané gombíkovou batériou a jeho naprogramovanie sa nestratí ani pri výmene batérie.

Zariadenie funguje na prvé zapojenie a používa sa veľmi jednoducho. Dosah na zásuvky je do 40 metrov a spínať môžete zariadenie s výkonom do 3680 W. Využíva sa rádiová frekvencia 433,92 MHz. Tieto zásuvky sú určené do interiéru, ale existujú aj exteriérové zásuvky na diaľkové ovládanie.

Cena: 25,99 eur

Zapožičal: Lidl

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.