Fotografi, ktorí majú doma veľkú zbierku nielen fotografií ale aj filmov môžu vďaka skeneru Epson Perfection V800 Photo digitalizovať svoju zbierku.

Podporuje predlohy do formátu A4. Navyše s vyššou rýchlosťou a nástrojmi na opravu fotografií.

epson_b11b223201_perfection_v800_photo_scanner_1083200_nowat

Skener používa LED svetlo, takže nepotrebuje zahrievanie a je okamžite pripravený na skenovanie. Jeho prednosťou je rýchlosť. Závisí aj na rozlíšení, ktoré je až do 6400 dpi pri skenovaní bežných fotografií a iných predlôh v špeciálnom režime. Maximálne rozlíšenie je 4800 × 9600 px s možnosťou zvýšenia až na 6400 × 9600 px pri skenovaní špeciálnych predlôh. Vo výbave sú držiaky na rôzne veľkosti predlôh, ktoré položíte na sklo skenera. Skener má biele LED svetlo a infračervené LED svetlo. Skenovanie fotografie v rozlíšení 300 dpi trvá 16 sekúnd, pri rozlíšení 800 dpi potrebuje skener 46 sekúnd a pri rozlíšení 1200 dpi zaberie proces 3 minúty. To už sa ale bavíme a niekoľko desať megabajtovom súbore.

LD0001720115_2_nowat

Softvér na skenovanie je priamo v základnej výbave a podporuje tri režimy ovládania. Od plne automatického cez pokročilý až po profesionálny režim. Technológia Digital ICE obsahuje korekčné nástroje na odstránenie prachu a škrabancov. Pomôže to zlepšiť výslednú kvalitu digitalizovanej predlohy. V prípade škrabancov sme dosiahli lepšie výsledky a na pohľad nebolo badateľné na fotografii, kde sa korekcia spravila. Horšie výsledky sme dosiahli pri odstraňovaní prachu. Tam je lepšie použiť overený systém a fotku jednoducho utrieť pred tým, než ju budete skenovať. Vysoký dynamický rozsah dosiahnete vďaka optickej hustote 4 DMax, ktorú tento skener podporuje rovnako ako drahší model V850 Pro. Ten stojí 909,99 EUR.

epson_scan_nowat

V800 Photo je skener pre skutočne náročných používateľov. Skenovali sme farebné predlohy, ČB fotografie aj bežné dokumenty. Dá sa použiť na akúkoľvek predlohu a výsledkom budú presné farby na základe originálu. Nestalo sa, aby boli vyblednuté, alebo preexponované, či dochádzalo k skresleniu na ČB fotografiách.

Cena: 669,99 EUR

Zapožičal: Epson

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.