Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Digitálna svetová premiéra štvrtej generácie modelu FABIA začne o 19:00 SEČ.

  • Fanúšikovia značky ŠKODA na celom svete môžu odhalenie sledovať naživo na platforme ŠKODA Storyboard
  • Centrum súčasného umenia DOX v Prahe poslúži ako virtuálna kulisa

Dvíha sa opona pre nový model ŠKODA FABIA: V utorok 4. mája o 19:00 SEČ predstaví ŠKODA AUTO štvrtú generáciu svojho úspešného malého vozidla. Centrum súčasného umenia DOX v Prahe poslúži ako veľkolepá kulisa pre čisto digitálnu svetovú premiéru. Fanúšikovia značky ŠKODA z celého sveta sa budú môcť voľne pohybovať po virtuálnom pavilóne a dozvedieť sa zaujímavé detaily o úspešnom príbehu modelu ŠKODA FABIA. Až do štartu prenosu v utorok večer budú na adrese https://fabia-skoda-virtual-event.web.app/start priebežne sprístupňované nové oblasti virtuálneho pavilónu. Svetová premiéra bude vysielaná aj na platforme ŠKODA Storyboard a na sociálnych sieťach automobilky (Youtube a Facebook).

ŠKODA predstavuje štvrtú generáciu modelu FABIA 22 rokov po jeho premiére. Po prvýkrát je postavený na modulárnej platforme MQB-A0 koncernu Volkswagen. Podľa hesla „Všetko, čo potrebujete – a ešte niečo navyše“ spája tento malý automobil všetky hodnoty značky ŠKODA. Ponúka presvedčivý pomer ceny a úžitkovej hodnoty, vynikajúcu bezpečnosť, vysokú úroveň komfortu a kvalitu spracovania. So svojím ešte dynamickejším a emotívnejším dizajnom má nová ŠKODA FABIA všetky predpoklady na pokračovanie úspešného príbehu modelového radu. Digitálna svetová premiéra prebehne 4. mája o 19:00 hod. SEČ. Odhalenie vozidla bude prenášané z virtuálneho pavilónu a bude možné ho sledovať po celom svete na adrese https://fabia-skoda-virtual-event.web.app/start. Veľkolepú kulisu vytvára Centrum súčasného umenia DOX v Prahe, ktoré bolo pre túto akciu rozsiahlo virtualizované.

Virtuálna prehliadka ako reálna výstavaFormát digitálnej prezentácie umožňuje divákom prechádzať sa ako na skutočnej výstave. Vo virtuálnom pavilóne sa môžu voľne pohybovať a prezerať si exponáty. Počas prehliadky sa hostia stretnú s členmi predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO, napr. s predsedom predstavenstva ŠKODA AUTO Thomasom Schäferom, členom predstavenstva za oblasť predaja a marketingu Martinom Jahnom, a tiež s odborníkmi z tímu ŠKODA Design pod vedením Olivera Stefaniho. Aby stretnutia boli čo najrealistickejšie, bude každý zástupca značky ŠKODA prítomný ako virtuálna postava. Prezentačné plochy na vnútornom nádvorí a na strešnej terasePrehliadka zavedie návštevníka v Centre súčasného umenia DOX na rôzne prezentačné miesta. Na vnútornom nádvorí je pre účely prezentácie inštalovaný rad stien z LED svetiel a na strešnej terase vznikne terasa „NEXT LEVEL“, ktorá je v súlade s aktuálnym programom pre budúci rozvoj českej automobilky. Po úvodnom prejave Thomasa Schäfera bude na týchto dvoch miestach odhalený nový model ŠKODA FABIA. Potom budú vo virtuálnom pavilóne k dispozícii vozidlá pre 360-stupňový pohľad. Záznam z prezentácie a ďalšie videá bude neskôr možné si pozrieť vo vzducholodi nad terasou „NEXT LEVEL“. Okrem toho bude k dispozícii aj odkaz na stiahnutie tlačovej mapy na platforme ŠKODA Storyboard.

Trojrozmerný model centra DOX ako virtuálny pavilón

Pri príležitosti svetovej premiéry nového modelu ŠKODA FABIA bol pre virtuálny pavilón vytvorený trojrozmerný model Centra súčasného umenia DOX. Ten by mal v návštevníkoch vyvolať dojem, že sa nachádzajú na živej akcii. Centrum súčasného umenia sa nachádza v pražských Holešoviciach. Ide o architektonicky pôsobivé, ultramoderné priestory bývalej továrne. Tieto priestory kreatívne interpretujú hlavné vlastnosti modelu ŠKODA FABIA: užívateľskú prívetivosť, praktickosť pre každodenný život, Simply Clever riešenia a emotívny dizajn. Premiéru sprevádza koncept tape art, navrhnutý exkluzívne pre nový model FABIA. Umelecké pozadia sú vytvorené z farebných lepiacich pások a sprevádzajú návštevníkov na ich prehliadke Centrom súčasného umenia DOX. Umelci techniky tape art sa popri dizajnovom jazyku značky ŠKODA s kryštalickými prvkami inšpirovali tiež pocitom z jazdy v modeli FABIA, Simply Clever riešeniami a mimoriadnou architektúrou DOXu.

Značky: