Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina Ingenico Group, globálny líder v oblasti platieb, predstavila Axium, POS platformu novej generácie pre menších obchodníkov. Umožňuje prístup k úplnému cloudovému ekosystému, ktorý je postavený na otvorenom operačnom systéme Android a operačnom systéme Telium Tetra, čím kombinuje obchod a platby.

Axium poskytuje obchodníkom ucelené obchodné riešenie, ktoré prekračuje hodnotu rýdzej akceptácie platieb a pokladničného systému. V Ingenico Gloup spolupracujeme s poskytovateľmi elektronických pokladničných systémov (ECR), aby sme poskytli najkomplexnejšiu ponuku na trhu určenú pre malých obchodníkov. Tá zahŕňa správu predajní, riadenie ľudských zdrojov, skladové hospodárstvo a tiež platobné, vernostné či účtovné služby. To všetko je k dispozícii v kombinácii so vzdialenou správou terminálov a reportingom, ktoré poskytuje už naša platforma Telium Tetra.

S platformou Axium sa môžu akceptačné banky odlíšiť vo svojej ponuke pre malých obchodníkov a získať nové príjmy z väčšieho portfólia služieb, podpory nových platobných metód a cross-channel riešení založených na tokenizácii. Tie boli až doteraz doménou organizovaného retailu a pre menších obchodníkov tak predstavujú skutočný prínos. Axium je napojený na e-commerce bránu, Ingenico Connect, a in-store platobnú bránu, na ktorú sú naviazané ďalšie podporné služby, ako je napríklad správa elektronických účteniek, refundácií a pod.

Axium ponúka výhody otvoreného prostredia systému Android v kombinácii s bezpečnosťou a stabilitou nášho osvedčeného operačného systému Telium Tetra. Platforma umožňuje obchodníkom sťahovať aplikácie dostupné na otvorenom trhu alebo na súkromných elektronických tržniciach akceptačných bánk. API pripojuje ECR POS k obchodným službám, zatiaľ čo cloudové služby umožňujú zálohu, vzdialenú správu obsahu a nastavení. Všetky tieto funkcie pomáhajú digitalizovať obchod.

Prvý model ECR POS, ktorým je tabletový model Axium D7, bol predstavený na veľtrhu Mobile World Congress (MWC) v Barcelone. Axium D7 je modulárny tablet s elektronickou pokladňou, ktorý bol vytvorený pre profesionálne využitie obchodníkmi a dokáže prijímať platby najnovšej generácie. Axium D7 je charakteristický svojou modularitou, dizajnom a spoľahlivosťou, ktoré zaručujú pripravenosť na budúci vývoj v obchodu.

„Ingenico sa nachádza v srdci obchodovania. To ešte viac platí vďaka našej otvorenej platforme Axium, ktorá ponúka konvergenciu všetkých služieb pre obchodníkov. Naše inovácie, prezentované na veľtrhu MWC, ukazujú naše odhodlanie vybudovať ekosystém, v ktorom môžu akceptačné banky prinášať obchodníkom väčšiu hodnotu,“ uviedol Patrice Le Marre, Executive Vice President, Banks & Acquirers Business Unit, Ingenico Group.

Značky: