Na novú generáciu pravdepodobne nebudeme príliš dlho čakať.

Aspoň nateraz to vyzerá tak, že novej verzie bezdrôtových slúchadiel, by sme sa mali dočkať už v prvej polovici roka 2019. Tomuto faktu nahráva aj početné množstvo patentových návrhov a vyjadrení analytikov. Je potrebné konštatovať, že tieto dohady neboli zatiaľ oficiálne potvrdené spoločnosťou Apple, takže do predstavenia môže byť pomerne ďaleko.

Informácie od spoločnosti Digitimes tiež potvrdzujú dohady, že Apple AirPods 2 budú obsahovať aj biometrické snímače, čo z nich robí okrem skutočných bezdrôtových slúchadiel aj fitness tracker. Už počas júla 2018, spoločnosť Apple podala patent na biometrické snímače, ktoré umožnia slúchadlám AirPods 2 využívať funkcie na sledovanie kondície rovnako, ako aj v prípade slúchadiel Jabra Elite Wireless.

Možno zaujímavejšie, ako iba obyčajné snímanie srdcovej frekvencie je, umožnenie sledovať a vypočítať na základe pokročilej metriky aj celkový výkon srdca. Po analýze týchto údajov je teoreticky možné presnejšie zistiť, v akej kondícii sa práve nachádzate.

Na základe informácií z roka 2018 sa dá aj predpokladať, že slúchadlá budú mať oproti predchodcovi zvýšenú vodeodolnosť a vďaka čipu W2 z hodiniek Apple Watch 3, aj lepšiu Bluetooth konektivitu. Nové AirPods by mali dostať aj ďalšie významné vylepšenia, ktoré sa dotknú hlavne zvukového komfortu a vnímania okolia, ako aj kvalitnejšieho narábania s okolitými ruchmi.

Nateraz nepoznáme bližšie informácie o pripravovaných AirPods 2, pričom ani neexistuje žiadna oficiálna zmienka o plánovanom vydaní. Všetky získané indície od analytikov smerujú k tomu, že nová generácia AirPodov sa predstaví už v roku 2019.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Apple Watch, ktoré nezobrazujú čas? Detail za 350 000 dolárov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.