SledovanieTV je neobyčajná služba, vďaka ktorej môžete sledovať televíziu naozaj všade. Či už je to váš smartfón, tablet, Apple TV, či samotná chytrá televízia, alebo set-top box dodaný poskytovateľom služby. Nechýba HD kvalita, archív, či možnosť nahrať si konkrétnu reláciu.

K službe SledovanieTV som sa dostal pomerne čistou náhodou, keď som hľadal alternatívu k AntikTV. Od Antiku mám totiž ich settopbox, s ktorým som síce maximálne spokojný, avšak obraz nieje v HD kvalite (aj keď pri logách televíznych staníc sa logo HD nachádza). Preto som sa rozhodol spraviť si menší rešerš trhu, až som narazil na web sledovanietv.sk

Rozhodol som sa zaregistrovať a vyskúšať ako to celé funguje. Po registrácii bola totiž možnosť sledovať niektorý zo šiestich otvorených kanálov v SD kvalite. Služba cez web vyzerala pekne a bezproblémovo fungovala. Dokonca je možné si vybrať, či chcete používať flash, alebo HTML5 verziu prehrávača.

Keďže prehrávanie bolo absolútne vporiadku, tak som hľadal, kde všade môžem túto službu využívať. A tak som objavil zoznam podporovaných zariadení a následne som si naišntaloval aplikáciu na tablet a smartfón s operačným systémom Android. Tu fungovalo taktiež všetko skvele.

Testovanie bez milosti na jednotlivých platformách

Po kontaktovaní technickej podpory som dostal možnosť plnohodnotne otestovať túto službu s balíčkom premium v ktorom sa nachádza 101 programov, z ktorých je 41 kanálov v kvalite HD. O tom, že HD je naozaj HD niet pochýb a s kvalitou obrazu som bol nesmierne spokojný. Páčila sa mi možnosť nahrať si reláciu, ale čo ma naozaj najviac oslovilo, bola možnosť spätného sledovania programu. Nie je nič lepšie, keď si môžete pozrieť program, ktorý ste zmeškali a navyše si môžete pretáčať nezáživné scény. Navyše testovaný balíček premium obsahuje prémiové stanice ako HBO, AXN, či History Channel, čiže bolo naozaj z čoho vyberať, testovať a vychutnávať si službu.

Prostredie na Androidových aplikáciach je prehľadné, čisté, funkčné a netravuje s ničím zbytočným. Milo som bol prekvapený možnosťou uzamknúť displej s prehrávaným obsahom, čo zabraňovalo nechcenému odchodu z aplikácie, či zbytočnému zobrazovaniu okolitých prvkov aplikácie.

Okrem už spomenutých zariadení som testoval aj aplikáciu na starej LG televízii z roku 2012, ktorá teda nie je zrovna z tých najrýchlejších, ale aj tu fungovalo SledovanieTV dokonalo. Pohyb v aplikácii bol plynulý a obraz prehrávaného kanálu bol rovnako kvalitný ako na webe, či v Android aplikácii. Prostredie je skvele vyriešené a sú využité všetky ovládacie prvky ovládača pre uľahčenie života.

Ďalšou testovanou televíziou bola Sony Android TV modelového radu z roku 2016. Oficiálne aplikácia pre Android TV ešte nevyšla, ale mal som možnosť zúčastniť sa betatestovania a teda musím povedať, že tu bolo prostredie síce graficky strohé, ale ohromne rýchle. Jediné čo mi prekážalo boli nadmerne veľké ikony kanálov, miestami nevyžitý priestor a neboli využité funkčné prvky ovládača ako to bolo v prípade vyššie uvdenej staršej LG televízie. Avšak niektoré z týchto nedostatkov budú v ostrej verzii, ktorá sa dostane k vám zákazníkom, opravené a vylepšené.


Do predaja príde aj set-top box

Posledným zariadením na ktorom som mal možnosť SledovanieTV testovať bol androidový set-top box priamo od poskytovateľa služby, ktorý sa dostane v dohľadnej dobe do predaja. Je to malá krabička, ktorú uložíte naozaj kamkoľvek a navyše je vkusná, takže ju nemusíte skrývať. Balenie obsahuje samotný STB, HDMI kábel, napájací zdroj, ovládač a základný manuál.

Po pripojení STB k TV a následnom spustení vám v úvode stačí spárovať  box so službou pomocou PIN kódu, ktorý nájdete na webe vo svojom konte. Po spárovaní vám nabehne už samotné vysielanie a vy si tak môžete vychutnávať sledovanie televízie naplno. Prostredie je opäť nesmierne svižné, funguje spoľahlivo a vizuálne sa podobá na to zo staršej LG televízie, čo je pre mňa plus, lebo využíva ovládacie prvky ovládača naplno.

Keďže má STB operačný systém Android, tak okrem pozerania kanálov môžete zariadenie používať aj ako multimediálny prehrávač videí z USB kľúča, ale samozrejme môžete využívať aj ostatné výhody operačného systému Android a nainštalovať si aj iné aplikácie.

A čo zariadenia od Apple?

Samozrejme sa nezabudlo aj na tie a aplikáciu nájdete aj na iPhone a iPad. Žiaľ tu som aplikáciu nemal možnosť otestovať, ale ak sa k tomu dostanem, určite tento článok doplním.
Taktiež je pripravovaná podpora AppleTV, kde bude aplikácia tak ako na Android televízie.

Záver:

Po naozaj dlhodobejšom testovaní služby na dennej báze môžem SledovanieTV len a len odporučiť. Nezažil som žiaden výpadok, kvalita obrazu je fantastická a môžete takto sledovať svoje obľúbené televízie naozaj všade. A nepotrebujete žiadneho operátora. Stačí vám len pripojenie na internet (pozor na minimálne požiadavky pre SD to je 1,2 Mbit/s a pre HD 3Mbit/s).

Tip: Ako som písal v úvode, službu môžete sledovať na rôznych zariadeniach. Pokiaľ sa ale zároveň chystáte vymeniť televízor, zaujímavú ponuku televízorov má napr. Hisense. Nové modely sú vybavené novou technológiou ULED, ktorá sľubuje vyšší kontrast a lepšie zobrazenie čiernej v porovnaní s LED obrazovkami a súčasne dlhšiu životnosť než majú OLED televízory.

Ceny sú tiež prijateľné a balíčky sú pomerne dobre spravené. Možno by som prijal ešte nejaký balíček medzi Štandard a Premium, lebo v štandarde mi chýba History Channel a zase HBO nachádzajúce sa v Premium až tak nepotrebujem. Keď som už pri HBO, tak v rámci balíka je možné využívať aj službu HBO GO.

Stiahnite si:

Google Play
App Store

Zdroj: greenmsuhroom.sk