Nelegálne streamovacie stránky sú plné nebezpečného malvéru.

Analýza nelegálnych webových stránok odhalila, že ich návštevníci sú vystavení značnému riziku. Za nebezpečné je pritom označených až 92 % týchto stránok, pretože obsahujú nejakú formu škodlivého obsahu, od malvéru a phishingových návnad až po podvody v oblasti sociálneho inžinierstva. Toto riziko sa týka množstva sledovateľov najlepších európskych líg, ktorí boli vystavení sofistikovanému podvodu s kryptomenami, ktorý mal za cieľ ukradnúť bankové údaje.

V iných prípadoch boli analyzované weby vybavené mechanizmami na ukradnutie obsahu webového prehliadača obete, infikovanie výsledkov vyhľadávania a prevzatie kontroly nad upozorneniami a servírovanie škodlivých reklám.

Je pritom zarážajúce, že kvôli predplatnému legálnych kanálov, ktoré má primeranú cenu, je veľa ľudí ochotných hazardovať s nelegálnymi webovými stránkami. Aj keď niektoré stránky nebudú predstavovať vážne bezpečnostné riziko, sú aj také, pri ktorých je riziko veľmi vysoké. Nezabúdajte preto aj na dodatočnú ochranu svojich zariadení.

Pre skúsených používateľov webu budú niektoré z podvodných praktík ľahko rozpoznateľné, charakterizované zlým pravopisom a gramatikou alebo prísľubmi, ktoré znejú príliš dobre na to, aby to bola pravda.

Zdroj: TechRadar

Titulný obrázok: Orange

Prečítajte si aj:

Útočníci na Slovensku sú čoraz vynaliezavejší: Na tieto podvody si dajte pozor

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.