Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Uplynulé dni sa v bratislavskej Inchebe uskutočnilo Coneco 2017.

O tom, že jedným z najvýraznejších trendov veľtrhu stavebníctva sú IT technológie, sa návštevníci presvedčili u odborníkov prezentujúcich inteligentné dvere, rolety, kamery aj krby, zároveň sa však mohli zoznámiť aj s komplexnými smart home systémami. Medzi vystavovateľmi preto nemohol chýbať Domotron – rozbehnutý slovenský startup, ktorý za ostatných päť rokov spôsobil na trhu domácej automatizácie malú revolúciu.

“Záujemcom o moderné technológie sme chceli ukázať, ako má vyzerať skutočne chytrá domácnosť,” hovorí spoluzakladateľ spoločnosti a CEO Martin Budaj, podľa ktorého je pojmom smart home často chybne označovaná akákoľvek domáca technológia ovládaná mobilnou aplikáciou. “Zapínanie svetiel alebo spúšťanie žalúzií z mobilu predsa nie je žiadnym spôsobom smart.

Skutočne inteligentná domácnosť vám sama ráno odostrie žalúzie presne vtedy, keď potrebujete vstať z postele, a ak náhodou slnko ešte nevyšlo, nasimuluje vám jeho východ pozvoľným rozsvietením svetiel,” vysvetľuje postoj spoločnosti k všadeprítomnému boomu IT technológií. Domotron samozrejme nie je jediným pokročilým systémom pre riadenie domácnosti, no ako jediný umožňuje užívateľovi nastaviť si všetko sám bez zásahu servisného technika alebo znalosti programovania. “Domotron sme vyvinuli na základe vlastných skúseností s integráciou iných systémov riadenia domácnosti.

Pri konkurenčných riešeniach si ako zákazník musíte najprv nadefinovať, ako chcete, aby sa vaša domácnosť správala. Integrátor vám na základe toho vytvorí program na mieru, ktorý je treba prepísať vždy, keď chcete čokoľvek zmeniť,” objasňuje situáciu pred vstupom Domotronu na trh spoluzakladateľ a CTO Ján Zuštiak. “Preto sme vyvinuli systém, vďaka ktorému si po hodinovom zaškolení zvládnete celú domácnosť nastaviť sami,” dodáva.

Aby svoje unikátne riešenie Domotron predstavil širokej verejnosti, pripravil si vo svojej expozícii na Conecu jedinečný Smart home simulátor. Návštevníci tak mohli spoznať výhody skutočne chytrej domácnosti v praxi. “Chceli sme dať ľuďom možnosť odskúšať si aj pokročilé funkcie Domotronu, ako je napríklad spájanie viacerých domácich technológií do jednej akcie alebo zmena funkcie tlačidla na stene z ovládača farebného LED osvetlenia na regulátor hlasitosti audio systému,” predstavuje nový prezentačný koncept spoločnosti jej CCO Alex Janušek.

Zákazníci podľa neho oceňovali najmä prirodzenú jednoduchosť ovládania a široké možnosti systému Domotron. Ako po zhodnotení veľtrhu dopĺňa, “smart home simulátor sa nám na Conecu veľmi osvedčil, a preto sme sa rozhodli, že okrem jeho plánovaného predstavenia na ďalších veľtrhoch v rámci strednej Európy umiestnime jeho online verziu na naše webstránky, aby si Domotron mohol odskúšať naozaj každý.”

VIDEO TOUCHIT: Inteligentná domácnosť od firmy Domotron

Značky: