Uvedomili ste si počas posledných dní, že rúško sa stalo súčasťou nášho obliekania? Siahame pri ňom pri odchode z domu už rovnako automaticky ako po vetrovke či čiapke.

Slováci sa ukázali ako jeden z najdisciplinovanejších národov a poctivo sa chránia. Napriek tomu stále existuje mnoho mladých ľudí, ktorý sa za rúško hanbia. Alebo ho nenosia “z frajeriny”.

Košická IT firma prišla s webom, ktorý môže pomôcť urobiť z rúška nielen potrebu, ale aj štýlovú záležitosť. Na internetovej stránke ruskojecool.sk sa tvorí komunita ľudí, ktorí sa radi pochvália svojou fotografiou v rúšku a podnietia tak ostatných, aby sa s touto ochrannou pomôckou cítili v pohode.

Firma motivuje ľudí zúčastniť sa projektu aj pomocou súťaží o hodnotné ceny, ktoré pomôžu prekonať karanténu.

Ruskojecool.sk sa rozbieha s verejnoprospešným cieľom na Slovensku, ale autori vidia obrovský potenciál v Európe, ale aj na celom svete, so sesterskou doménou maskishot.com. Vyzerá to totiž, že globálna pandémia ľudstvu na nejaký čas sťaží život. Aby sa celkom nezastavil je potrebné sa chrániť. A nie každá krajina má rovnako zodpovedné obyvateľstvo ako Slovensko. Práve v takých krajinách, kde ešte rúško nie je široko využívané a akceptované, má projekt svoje opodstatnenie. Bude zaujímavé sledovať ako Nemci, Brazílčania, či Američania nosia rúško aj vďaka tomu, že ich k tomu navádza web zo Slovenska.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.