Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

So začiatkom nového školského roka zažil autobusový dopravca Slovak Lines prvýkrát od marca plnohodnotný nápor cestujúcich vrátane školákov a študentov. Nielen pre nich, ale pre všetkých cestujúcich má dopravca pripravených viacero noviniek, vďaka ktorým bude cestovanie jednoduchšie a bezpečnejšie.

Spoločnosť Slovak Lines zabezpečuje dopravu školákom a študentom z celého Bratislavského samosprávneho kraja vrátane Bratislavy. Počas školského roka je výkon autobusových spojov Slovak Lines o 12,4 % vyšší ako cez prázdniny. Konkrétne to znamená ďalších 39 autobusov navyše oproti prázdninovému režimu. “Začiatok školského roka je tento rok iný ako v minulosti. Zodpovedne sme sa pripravili na nápor spojený so začiatkom školy, pretože v takomto počte sú školáci v pohybe prvýkrát od marca. Zároveň sme pripravili viacero noviniek, ktoré majú zvýšiť komfort a bezpečnosť cestovania,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines.

Slovak Lines rovnako obnovuje prevádzku MHD v Senci so spojmi v pôvodnom rozsahu, ktorá bola od marca prerušená. Takisto začne premávať nová linka 010715 Miloslavov – Dunajská Lužná – Kalinkovo – Hamuliakovo v počte 7 párov spojov za deň so zabezpečením prípojov na vybrané vlakové spoje. Na linke 102411 Bratislava – Miloslavov je doplnené zachádzanie na novú zastávku Rovinka, City Park.

Dopravná karta Slovak Lines online

Začiatok školského roka znamená nárast vybavovania dopravných kariet. Dopravné karty Slovak Lines slúžia na nákup predplatných časových cestovných lístkov („električenky“) na integrovanú dopravu v bratislavskom regióne vrátane spojov mestskej hromadnej dopravy či ako elektronická peňaženka pri nákupe jednorazových cestovných lístkov. Vybavenie novej Dopravnej karty online je možné cez formulár na stránke www.slovaklines.sk.

Predĺženie platnosti študentskej zľavy, ktorá je vo výške 50%, na existujúcej karte pri cestujúcich do 16 rokov nabehne automaticky. Študenti od 16 do 26 rokov si musia o študentskú zľavu požiadať osobne na Autobusovej stanici Nivy alebo na Autobusovej stanici v Malackách. Stačí si priniesť čipovú kartu a predložiť aktuálne potvrdenie o návšteve školy, ktoré nesmie byť staršie ako 30 dní.

Aké sú aktuálne podmienky a pravidlá pre cestujúcich?

Cestujúci sú naďalej povinní v rámci preventívnych opatrení v autobusoch nosiť ochranné rúška. Pri nástupe do autobusu vodič kontroluje, či ich cestujúci majú a v prípade nedodržiavania tohto pravidla ich na to upozorňuje. V prípade neuposlúchnutia môže vodič takéhoto cestujúceho vylúčiť z prepravy v zmysle platného prepravného poriadku. Okrem toho sa v autobusoch počas jazdy púšťa zvukové upozornenie, že rúško je povinné.

Priamo na AS Nivy sa nachádza ‘rúškomat‘, ktorý bol jedným z prvých na Slovensku. Cestujúci si v prípade potreby môžu rúška zakúpiť aj v pokladniach na AS Nivy aj na AS v Malackách.

Inovácie nás poháňajú vpred

Slovak Lines pokračuje v intenzívnom čistení autobusov, ktorého súčasťou je aj inovatívna dezinfekcia. Tá je realizovaná čistiacimi prostriedkami obsahujúcimi najnovší typ polymérovej dezinfekcie PolyHMG, ktorá kombinuje dezinfekčnú funkciu s ochrannou – eliminuje existujúce mikroorganizmy, baktérie, vírusy, plesne, kvasinky, riasy a zároveň zanecháva povrchy dlhodobo chránené, pretože vytvára nehostinné prostredie pre ich budúci výskyt. Vďaka nej je cestovanie autobusom bezpečnejšie.

Značky: