Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aliter Technologies, ktorá je integrátorom, vývojárom a poradenskou spoločnosťou v oblasti informačných a komunikačných technológií opäť ukázala, že je úspešná nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Popri dodávkach pre nadnárodné spoločnosti v oblasti obranného priemyslu a štrnástich podpísaných kontraktoch s NATO agentúrami, potvrdila svoj globálny charakter aj získaním kontraktu s kanadským Ministerstvom obrany. Aliter bude dodávať špeciálne riešenie pre podporu komunikácie lietadiel s pozemnými silami.

„Po tom, ako sme otvorili kanadskú pobočku v roku 2014 v Toronte a získali členstvo v Kanadskej asociácii obranného a bezpečnostného priemyslu (CADSI), predstavuje získanie tohto kontraktu pre našu spoločnosť ďalší krok pre rozvoj našich podnikateľských príležitostí na Severoamerickom trhu. Spoluprácou s Ministerstvom obrany potvrdzujeme, že patríme medzi svetovú špičku v oblasti špeciálnych systémov navrhnutých pre inštitúcie zodpovedné za obranu, bezpečnosť, záchranu a ochranu obyvateľstva. Našim ďalším míľnikom je účasť na veľkom zbrojárskom veľtrhu CANSEC 25-26.mája, kde vidíme potenciál na nadviazanie ďalších partnerstiev a spolupráce v regióne“, hovorí Peter Dostál, generálny riaditeľ Aliter Technologies, a.s.

Predmetom dodania je špeciálne riešenie emulátora komunikácie medzi vzdušnými silami a pozemným segmentom, ktoré bude simulovať sieť pohybu lietadiel cez dátové spojenia. Emulátor značným spôsobom zlepší výsledky testovania, ktoré sú potrebné na zvýšenie efektívnosti leteckej komunikácie medzi lietadlami a pozemnými jednotkami. Vďaka trénovaniu v simulácií tak v praxi umožní efektívnejšiu komunikáciu medzi samotným lietadlom a pozemnou jednotkou. Zariadenie taktiež podporuje efektívnosť letovej prevádzky vo vzduchu.

Emulátor je zariadenie jednoduché na inštaláciu a prevádzku. Má priepustnosť 1 Gbps na jedno spojenie. Prístroj môže stimulovať 4 samostatné linky súčasne za plnej rýchlosti s celkovou priepustnosťou max 8 Gbps. Vďaka tejto vlastnosti je tento prístroj ideálny pre multilinkovú konfiguráciu a nastavenie s viacerými užívateľmi.

Značky: