Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prognóza rastu globálnych výdavkov na IT momentálne nie je priaznivá, no práve firmám zaoberajúcich sa službami v oblasti cloudových aplikácií môže momentálna situácia hrať do karát.

Pandémia koronavírusu má výrazné vplyvy aj na IT sektor. Odborníci predpovedajú prepad globálnych výdavkov na IT na úrovni 5,1 percenta v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Napriek očakávanému “zabrzdeniu” IT trhu domáce spoločnosti expandujú aj do zahraničia. Úspešná slovenská IT firma Aliter Technologies kapitálovo vstúpila do britskej spoločnosti Runecast. ,,Vstup do spoločnosti Runecast nám poskytuje priestor pre ďalšiu expanziu na zahraničných trhoch, ktoré sú pre nás kľúčové. Spoločnosť Runecast patrí k lídrom v oblasti automatizovanej analýzy, monitoringu a riadenia stability, bezpečnosti a návratnosti investícií do lokálnej aj cloudovej infraštruktúry”, povedal CEO Aliter Technologies, Peter Dostál.

Podľa odborníka práve súčasná situácia ukázala, aká dôležitá je orientácia na škálovateľné riešenia v oblasti informačných a komunikačných technológií. ,,Výhodou IT sektora je, že nepozná fyzické hranice. Pred časom sme úspešne vstúpili aj na kanadský trh investíciou do cloudovej spoločnosti Tidal Migrations, kapitálový vstup do Runecastu len podčiarkuje zvyšovanie našich kompetencií v oblasti cloudových služieb,” doplnil Dostál.

Aliter Technologies je technologická spoločnosť, ktorá sa zaoberá riešeniami na podporu krízového riadenia vojenského a nevojenského charakteru, IKT infraštruktúrou a bezpečnosťou. Je dodávateľom NATO a iných medzinárodných organizácií, rezortov obrany a vnútra členských krajín a veľkých nadnárodných spoločností v oblasti obranného a bezpečnostného priemyslu.

Runecast je produktová spoločnosť, ktorá poskytuje platformu zameranú na prediktívnu analýzu, monitoring, reporting a audit IKT infraštruktúry za účelom identifikácie konfiguračných problémov a súladu s bezpečnostnými normami pre systémy prevádzkované v lokálnych alebo cloudových prostrediach.

Značky: