Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zdržíte sa v práci a nestíhate si prevziať zásielku od kuriéra? Nechajte si ju doručiť vo večerných hodinách. Slovenská pošta spustila pilotnú prevádzku večerného doručovania, takže expres zásielku si môžete prevziať v čase, ktorý je pre vás komfortný. Ide o jedinečnú službu, ktorá je dostupná zatiaľ v Bratislave.

Slovenská pošta neustále rozširuje svoje produktové portfólio a zákazníkom prináša príťažlivejšie služby zodpovedajúce ich požiadavkám a potrebám modernej doby. Po osvedčených a zákazníkmi vyhľadávaných expresných doručovacích službách (Expresné zásielky, Expres kuriér 60), ktoré slúžia na rýchle poslanie dokumentov a tovaru s garantovanou lehotou dopravy, spúšťa pošta aj večerné doručovanie expresných zásielok. Výhodou je, že zákazník si sám vyberie čas, kedy mu kuriér doručí jeho zásielku.

Ako si objednať večerné doručenie

Odosielateľ podá expres zásielku štandardným spôsobom. Adresátovi príde notifikácia o podaní zásielky, ktorej súčasťou bude aj odkaz na službu Zmena zásielky, kde si zákazník môže príslušnú službu objednať. Po kliknutí na voľbu Zmeniť čas doručenia si zákazník môže vybrať z dvoch časových okien, buď v čase od 18:00 do 19:30 alebo v čase od 19:30 do 21:00. Služba je dostupná aj prostredníctvom Mobilnej aplikácie Slovenskej pošty. Spoplatnená je sumou 3 Eurá, ktoré zaplatí adresát pri doručení zásielky.

Keďže ide o pilotný projekt, služba je dostupná zatiaľ iba v Bratislave v rámci kapacitných možností. Ak sa služba večerného doručovania osvedčí, pošta ju plánuje rozšíriť aj do ďalších krajských miest v rámci Slovenska.

Rýchle doručenie

Ak zákazníci Slovenskej pošty potrebujú rýchlo doručiť dokumenty, tovar alebo iné predmety, môžu na to využiť službu Expresné zásielky s garantovanou lehotou dopravy, s dodaním nasledujúci deň po dni podania (D+1). Cena okrem poistenia zahŕňa aj možnosť sledovať pohyb svojej zásielky so službou Track & Trace na webovej stránke ako aj v Mobilnej aplikácii SP. V rámci Expres zásielok môže odosielateľ využiť pre vybrané lokality služby ako napr. Doručiť v deň podania, Doručiť do 10:00, alebo službu Doručiť do 14:00, ktorá je poskytovaná v rámci celého Slovenska. Zákazník si zároveň môže vybrať, či chce doručiť zásielku na adresu, na poštu alebo do BalíkoBOXu. Expres zásielky s vyššou hmotnosťou až do 30 kg môžu zákazníci podať na vybraných poštách, zásielky do 50 kg môžu podať u kuriéra alebo na oblastnom uzle.

Osobitnou kategóriou sú zásielky Expres kuriér 60, ktoré sa doručujú v rámci toho istého mesta v lehote do 60 minút od ich prevzatia kuriérom. Zákazníci môžu túto službu využiť na doručenie kvetov, listov, darčekov alebo tovaru v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Poprade, Prešove Košiciach či v Nitre.

Expresné zasielanie tovarov a dokumentov je možné aj do zahraničia prostredníctvom zásielok Expres Mail Servis (EMS) alebo Obchodných balíkov (EPG). Viac informácií je na stránke Slovenskej pošty http://www.posta.sk/sluzby/expres-zasielky .

Značky: