Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Periodikum Travel Trade Europe* informuje na svojich titulných stranách o náraste návštevnosti Slovenska za prvých šesť mesiacov tohto roka a píše aj o tom, že slovenské hotely sú najčistejšie v Európe. Podľa údajov Štatistického úradu SR pokračoval rast návštevnosti aj v júli, kedy na Slovensko prišlo o 17,5 % viac návštevníkov ako rok predtým.

Pozitívne výsledky prvej časti roka

„Správa na titulnej strane Travel Trade Europe potvrdzuje, že v prvom polroku dosiahlo Slovensko tak výrazný nárast návštevnosti, že  zaujal aj v celoeurópskom meradle,“ povedala Marta Kučerová, generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Článok informuje o 10 % medziročnom náraste cestovateľov. Podľa správy má najväčší podiel na raste domáca klientela. Medzi zahraničnými návštevníkmi dominujú turisti z Českej republiky, Poľska, Nemecka, Rakúska a z Maďarska. Periodikum si všíma aj výrazný, až 115 % nárast turistov z Číny. Rezonuje aj informácia o príjmoch z cestovného ruchu, ktoré sa podľa údajov Národnej banky Slovenska zvýšili o 27 miliónov eur. Správu o náraste návštevnosti Slovenska nájdete tu.

Časopis priniesol na titulnej strane aj výsledky prieskumu rezervačného portálu www.hotel.de. Podľa hodnotenia návštevníkov európskych hotelov sú slovenské hotely najčistejšie na starom kontinente. Získali priemernú známku 8,75 boda z 10 a predbehli tak aj hotely z krajín ako Rakúsko, Švajčiarsko či Nemecko. „Čistota hotelov patrí medzi veľmi dôležité kritériá pri výbere dovolenky. Výsledok podčiarkuje, že slovenskí hotelieri vnímajú čistotu veľmi vážne a pre svojich hostí robia maximum. Svedčí to o rastúcej kvalite služieb v slovenskom cestovnom ruchu,“ dodáva Marta Kučerová. Správu o čistote slovenských hotelov nájdete tu.

Začiatok leta v rekordných číslach

„Záujem o Slovensko rástol aj počas leta. Podľa údajov Štatistického úradu SR sa na Slovensku v júli ubytovalo viac ako 450 000 návštevníkov, čo predstavuje medziročný nárast o 17,5 %,“ pokračuje Marta Kučerová. Od začiatku roka do konca júla si dovolenku na Slovensku vybralo už 2,35 milióna návštevníkov, o 11 % viac ako minulý rok.

Dôvodom na ďalší optimizmus je pretrvávajúci rekordný záujem o portál www.slovakia.travel. Od začiatku roka do konca septembra na ňom vyhľadávalo informácie o dovolenke u nás 1,85 milióna záujemcov, čo predstavuje dvojnásobný medziročný nárast. Rekordným mesiacom bol august, kedy na portál zavítalo takmer 400 000 návštevníkov. Je to o 183 % viac ako pred rokom. „Pri propagácii Slovenska v krajinách V4 sme do marketingového mixu zahrnuli aj on-line reklamu na vyhľadávačoch YouTube a Google. Na portál www.slovakia.travel odkazujeme pri komunikácii v tlačených aj v elektronických médiách. Nárast návštevnosti portálu potvrdzuje správnosť tohto rozhodnutia,“ uzatvára Marta Kučerová.
Vývoj návštevnosti portálu www.slovakia.travel podľa krajín (január – september 2015)

KrajinaPočet návštevníkovMedziročný nárast
Slovensko1 100 000+ 107 %
Poľsko232 000+ 111 %
Maďarsko157 000+ 157 %
Česká republika113 000+ 410 %
Nemecko41 600+ 52 %
Spojené kráľovstvo24 100+ 93 %
USA23 872+ 55 %
Rakúsko22 500+ 59 %

Značky: