Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najrýchlejšie rastúca sieť čerpacích staníc na Slovensku prináša do našej krajiny prestížne cyklistické podujatie. V piatok 26. mája sa medzi Levočou a Štrbským Plesom odjazdí etapa pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023.

Medzinárodná skupina ORLEN tradične podporuje športové podujatia i športovcov a v rámci svojej expanzie prinesie jedinečný zážitok slovenským fanúšikom cyklistiky, ktorých pod Tatrami rozhodne nie je málo.

Slovensko bude jednou z troch krajín, ktorou bude prechádzať pelotón medzinárodných pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023. Na týchto pretekoch uvidíme v akcii talentovaných cyklistov vo vekovej kategórii do 23 rokov. Pretekári budú reprezentovať svoje vlastné krajiny, v štartovej listine samozrejme nebude chýbať ani slovenský tím.

„Sme dlhodobo aktívni v podpore prestížnych domácich i medzinárodných športových podujatí a športovcov. Ako najrýchlejšie rastúca sieť čerpacích staníc prinášame na Slovensko medzinárodné cyklistické podujatie ORLEN Nations Grand Prix. Etapu, ktorá povedie z Levoče do Štrbského Plesa, vnímame ako unikátnu možnosť ukázať svetu krásy Slovenska a ponúknuť fanúšikom cyklistiky jedinečný zážitok. Podpora tohto podujatia je pre nás zároveň príležitosťou zviditeľniť značku ORLEN na Slovensku i v strednej Európe a zvýrazniť fakt, že ORLEN v rámci svojich aktivít podporuje športové talenty a má rýchlosť, ktorá je typická aj pre cyklistiku, zakotvenú vo svojej DNA,“ povedal Jan Suchocki, riaditeľ siete čerpacích staníc ORLEN na Slovensku.

Preteky ORLEN Nations Grand Prix 2023 zahŕňajú päť etáp v troch krajinách. Podujatie odštartuje 24. mája v maďarskom meste Kaposvár, neďaleko obľúbeného jazera Balaton. Na Slovensku sa uskutoční tretia etapa, keď cyklisti v piatok 26. mája absolvujú 124-kilometrovú trasu so štartom v Levoči a cieľom na Štrbskom Plese. Na Štrbskom Plese je pripravený pestrý sprievodný program pre deti i dospelých.

„Sme poctení, že sme súčasťou série UCI U23 Nations Cup. Naším cieľom je urobiť z ORLEN Nations Grand Prix 2023 referenciu v rámci etapových pretekov. Preto sme sa rozhodli rozšíriť podujatie na 5 dní, pretekať sa bude v Poľsku i ďalších krajinách strednej Európy. Chceli by sme sa poďakovať skupine ORLEN za neutíchajúcu dôveru a podporu, čím ORLEN výrazne prispel k úspešnej expanzii tohto podujatia,“ vyhlásil John Lelangue, výkonný riaditeľ Lang Team.

V budúcom roku by sa etapa ORLEN Nations Grand Prix mala uskutočniť aj v Česku. Z tohto dôvodu organizátori mysleli aj na polo-profesionálnych i amatérskych cyklistov, ktorí si budú môcť zmerať sily s profesionálmi v horskej časovke. Na jednom z najťažších stúpaní v Česku, na trase Loučná nad Desnou – Dlouhé Stráně, sa 21. mája 2023 uskutoční podujatie ORLEN Nations Grand Prix Challenge. Táto horská časovka môže byť považovaná aj za pomyselné predkolo pred ostrým štartom pretekov.

Trasa pretekov ORLEN Nations Grand Prix 2023:

  • Etapa 1 – Streda 24. mája: Kaposvár – Balatonföldvár | Maďarsko
  • Etapa 2 – Štvrtok 25. mája: Hatvan – Bükkszentkereszt | Maďarsko
  • Etapa 3 – Piatok 26. mája: Levoča – Štrbské pleso | Slovensko
  • Etapa 4 – Sobota 27. mája: Bukovina Resort – Nowy Sącz | Poľsko
  • Etapa 5 – Nedeľa 28. mája: Sanok – Hotel Arłamów | Poľsko

Slovenský trh hrá v dlhodobej stratégii skupiny ORLEN významnú úlohu. Čerpacie stanice ORLEN Unipetrol, známe na českom trhu pod značkou ORLEN Benzina, pôsobia na Slovensku už od roku 2019. Od tohto roka vystupujú v rámci rebrandingu pod logom medzinárodnej značky ORLEN, čím dávajú jasne najavo pevné spojenie s materským koncernom. Medzinárodná skupina ORLEN na Slovensku prevádzkuje už viac než 80 čerpacích staníc vrátane 30 samoobslužných staníc. Najrýchlejšie rastúca sieť čerpacích staníc na Slovensku má zámer stať sa dvojkou na miestnom trhu.

Sieť čerpacích staníc ORLEN vstúpila na Slovensko v roku 2019, keď otvorila svoju prvú stanicu v Malackách. Okrem palív Efecta s čistiacim účinkom ponúka ORLEN aj prémiové palivá Verva a široký sortiment občerstvenia v gastro koncepte Stop Cafe a vlastné tankovacie karty EASY a BUSINESS.

Sieť prevádzkuje česká skupina ORLEN Unipetrol, ktorá je od roku 2005 súčasťou nadnárodnej skupiny ORLEN. Celkovo medzinárodná skupina ORLEN v súčasnosti prevádzkuje viac ako 3 000 čerpacích staníc v šiestich európskych krajinách – v Maďarsku, Poľsku, Nemecku, Česku, Litve a na Slovensku. Do roku 2030 chce skupina ORLEN prevádzkovať 3 500 čerpacích staníc. Skupina ORLEN je tradične aktívna v podpore významných športovcov a športových projektov. Na Slovensko koncom uplynulého roka priviedla pretekára Formuly 1 Valtteriho Bottasa. Na svojich čerpacích staniciach v Bratislave, Šamoríne i Prešove zároveň dala fanúšikom motor-športu príležitosť pozrieť si na vlastné oči monopost Formuly 1. Od začiatku sezóny 2023 je partnerom tímu Scuderia AlphaTauri, ktorý vychováva budúcich svetových šampiónov. Logo značky ORLEN sa nachádza na prednej časti, zadnom krídle i bezpečnostnej konštrukcii ´halo´ na monoposte AT04 spomínanej značky.

Značky: