Slovenská agentúra pre cestovný ruch po úspešných tohtoročných prezentáciách Slovenska na výstavách vo Viedni, Madride a v Helsinkách osloví aj domácich dovolenkárov. SACR predstaví návštevníkom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave slovenské turistické destinácie aj cez pôsobivú virtuálnu realitu.

„Výstava ITF Slovakiatour v Bratislave je ideálnym miestom, kde sa návštevníci zoznámia s možnosťami dovolenky na Slovensku. Návštevníci si preveria svoje znalosti o Slovensku vo vedomostnom kvíze a spoznajú príťažlivé miesta Slovenska cez atraktívnu virtuálnu realitu. Zariadenie Oculus Rift malo obrovský úspech v slovenskom pavilóne na Svetovej výstave Expo v Miláne a SACR ho po prvý raz  predstaví na svojom stánku v bratislavskej Inchebe. Sprostredkuje zážitok, akoby človek stál priamo na vrcholku Lomnického štítu, pozeral sa z Trenčianskeho hradu, sedel na káve v bratislavskom Starom Meste či užíval si krásu Slovenského raja,“ priblížila Marta Kučerová, generálna riaditeľka SACR.

Slovenský cestovný ruch vo vynikajúcej kondícii

Dovolenky doma na Slovensku sú čoraz populárnejšie a svedčia o tom aj štatistiky návštevnosti za rok 2015. Štatistický úrad SR zatiaľ zverejnil predbežné údaje za obdobie od januára do novembra a tie hovoria o veľmi dobrých výsledkoch. Za jedenásť mesiacov roka 2015 si dovolenku na Slovensku zvolilo 4,027 milióna návštevníkov, čo je o 545 000 ľudí (+ 15,7 %) viac ako vlani.

Historický rekord návštevnosti portálu www.slovakia.travel

Vysoký záujem o Slovensko potvrdzuje aj neustály nárast návštevnosti Národného portálu cestovného ruchu www.slovakia.travel. V roku 2015 dosiahol historicky najvyššiu návštevnosť od spustenia v roku 2007. Informácie o Slovensku vyhľadávalo 2 532 000 záujemcov, čo je o 100 % viac ako rok predtým.

Najviac návštevníkov portálu prišlo zo Slovenska (1 4127 000; + 95 %), medzi zahraničnými návštevníkmi sú na prvom mieste Poliaci (308 000; + 108 %) nasledovaní Maďarmi (231 000;
+ 130 %). Na treťom mieste záujmu zo zahraničia sa nachádzajú návštevníci z Českej republiky (164 015), spomedzi prvej desiatky krajín však zaznamenali najvyšší nárast – až o 283 %. Za nimi nasledujú návštevníci z Nemecka (73 000; + 101 %), Rakúska (58 000; + 135 %) a z Veľkej Británie (56 600; + 138 %).

 

 

Turistické atrakcie Slovenska v zariadení Oculus Rift
KrajMiestoPopis
BratislavskýBratislavaHlavné námestie
Bratislavský hradVýhľad na mesto
Bratislava centrumMichalská brána
TrnavskýSmoleniceZámok
Šaštín-StrážeBazilika
TrnavaCentrum, pohľad z veže
NitrianskyNitraBazilika sv. Emeráma
LeviceLevický hrad
KomárnoNámestie Európy
TrenčianskyTrenčiansky hradVýhľad z dolného hradu
Trenčianske TepliceInteriér kúpeľov Hammam
Trenčianska synagógaInteriér
ŽilinskýChopokVýhľad na Nízke a Vysoké Tatry
Stará BystricaOrloj v Starej Bystrici
VlkolínecPamiatka UNESCO
BanskobystrickýBanská ŠtiavnicaHistorické centrum
KremnicaCentrum mesta
HronsekDrevený kostol, UNESCO
PrešovskýLomnický štítVýhľad z observatória
PrešovOrtodoxná synagóga
BardejovRadničné námestie, UNESCO
KošickýKošiceCentrum, Dóm sv. Alžbety
Spišský hradPamiatka UNESCO
Slovenský rajTomášovský výhľad

 

Značky: