Jeho nové riešenie si bude rozumieť aj s ostatnými protokolmi.

Domotron je slovenská firma, ktorá sa špecializuje na inteligentnú domácnosť. Aktuálne ponúka uzatvorené riešenie, ktoré pozostáva zo softvéru a hardvéru a je určené primárne pre novostavby. Integrovať riešenie Domotronu do existujúcej domácnosti mimo rekonštrukcie je pomerne náročné a práve toto obmedzenie má odstrániť jeho nový produkt.

Novým produktom bude základňová stanica – centrála pre inteligentnú domácnosť, ktorá bude komunikovať s rôznymi zariadeniami a komponentami. Domotron Hub bude kompatibilný aj s ostatnými protokolmi pre inteligentnú domácnosť, ako je napr. Z-Wave a umožní pokročilú automatizáciu domácnosti. Domotron ho chce uviesť na trh vo februári 2020 na výstave ISE v Amsterdame, oficiálne ho predstaví svetu už na jeseň tohto roka.

Nové riešenie teda razí trochu inú filozofiu. Existujúca inteligentná domácnosť od Domotronu predstavuje komplexné riešenie na mieru, ktoré obsahuje všetky potrebné komponenty, hardvér a softvér. Koncept pripravovanej základňovej stanice však spočíva v tom, že bude riadiť vašu domácnosť a to bez ohľadu na to, aké inteligentné zásuvky, svetlá a ďalšie zariadenia máte doma alebo si v budúcnosti dokúpite.

Slovenská spoločnosť plánuje spustiť predobjednávky na svoj Hub prostredníctvom portálov Kickstarter a Indiegogo. Jeho pridanou hodnotnou má byť najmä automatizácia, ktorú bude ponúkať a know-how, ktoré získal Domotron pri tvorbe inteligentnej domácnosti na mieru pre viac ako 300 domácností.

Domotron bude aj naďalej poskytovať svoje komplexné riešenia na mieru. Nová základňová stanica mu však má pomôcť sprístupniť jeho inteligentnú domácnosť pre nové publikum, doslova pre každého. S novým projektom pomôže aj nešpecifikovaná firma, ktorú Domotron aktuálne akviruje a peniaze, ktoré firma získa v novom kole investícií.

Plány Domotronu a prípravy nového produktu oznámil Alex Janušek, CEO spoločnosti

Zdroj: Domotron

Prečítajte si aj:

VIDEO: Domotron ukázal, ako sa dá ovládať inteligentná domácnosť hlasom v slovenčine. Slovensko bude reprezentovať na konferencii WebSummit

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit