Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenský technologický scale-up Domotron s predstavením nového bezdrôtového smart home systému mení aj svoje logo. Obnova vizuálnej identity aj celkovej komunikácie je spojená aj s medzinárodnou crowdfoundingovou kampaňou na platforme Indiegogo.

„Spoločnosť Domotron, ktorá chce vstúpiť na svetové trhy s úplne novým produktom Domotron Home, potrebovala oživenie svojej identity a priblíženie sa zákazníkom. Nové logo Domotronu vyjadruje viac ako 10-ročné skúsenosti s riešeniami v odvetví smart home. Symbol nového produktu taktiež jasne odkazuje na náš ikonický vypínač a zároveň obsahuje písmeno D,” upresnil Alex Janušek, CEO Domotronu.

Vizuálnu identitu Domotronu malo na starosti grafické štúdio Echt. „Vizuálny koncept vyjadruje metaforu toho, že medzi dvoma základnými polohami každého spotrebiča — ON a OFF  — existuje množstvo polôh, ktoré dokáže Domotron automaticky nastaviť pre maximálny komfort zákazníka. Odráža nekompromisnú technologickú kvalitu, ale zároveň si zachováva humanistické prvky.,” približil Pavol Kyselica, partner a art director grafického štúdia Echt.

Symbol vychádza z tvaru Domotron Switch, ktorý je charakteristický pre produkt a zároveň znázorňuje písmená „D“, ktoré sú ohraničné tvarom superelipsy.

Nové logo aj symbol bude Domotron prioritne používať pri komunikácií nového produktu Domotron Home & Domotron Switch. V najbližších mesiacoch príde k zjednotenu používania aj pri projektovom biznise, určenom pre novostavby a rekonštrukcie.

S novým produktom do celého sveta

Nový Domotron Home & Domotron Switch bol na Slovensku predstavený na technologickej konferencii Slovakia Tech v Košiciach. Smart hub bude integrovať všetky domáce IoT smart technológie a vďaka umelej inteligencii ich automatizovať.

Domotron Home nie je len ďalším ovládačom pre niektoré prvky smart home či gadgety v domácnosti. Domotron Home sa vďaka Zigbee 3.0 pripojí k zariadeniam Philips Hue, Xiaomi Aqara, Ikea Home smart, Samsung SmartThings či Somfy TaHoma a ďalším. Domotron Home naviac podporuje aj integráciu pomocou Rest API a tak nie je problém pripojiť napríklad aj reproduktory Sonos alebo vysávače iRobot Roomba.

Domotron Home a Switch bude možné si predobjednať na crowdfoundingovej platforme Indiegogo. Momentálne sa zákazníci môžu registrovať v rámci pre-launch kampane a získať výhodnejšiu cenu. Vo voľnom predaji bude dostupný cez e-shop spoločnosti a vo vybraných obchodoch od marca budúceho roku. Domotron Home však bude možné naživo vidieť už počas novembrovej konferencie Web Summit 2019 v portugalskom Lisabone, kde sa spoločnosť Domotron už tretíkrát prezentuje medzi najúspešnejšími start-upmi sveta v programe Growth.

Značky: