Skutočne bezdrôtové slúchadlá má v ponuke každá firma, ktorá chce zachytiť tento trend.

V prípade značky Klipsch tomu nie je inak a pre náročných poslucháčov je tu model T5. Vyzerá však trochu inak ako väčšina slúchadiel na trhu, nabíjaciu kolísku nevynímajúc. Značka si drží svoj štýl a pripravila slúchadlá vhodné pre každého.

Klipsch T5 True Wireless

Klipsch T5 True Wireless, Zdroj: Klipsch

Technológie

Základom je zvuk verný tejto značke a počuť to už po niekoľkých minútach. Slúchadlá kladú na kvalitu zvuku veľký dôraz a s tým súvisí hneď niekoľko vecí. Prvou je konštrukcia a oválne návleky zo silikónu. Slúchadlá sa dajú používať s rôznym otočením v uchu, ideálna poloha bude blízko rovného zobrazenia nápisu na mušli.

Výrobca si dal záležať na celkovom vyhotovení zvukového kanála a je výrazne tenší ako u mnohých konkurenčných modelov. Má dopad na hrúbku jeho vývodu a následne na hrúbku objímky v návleku na slúchadlo. Ide o konštrukčnú charakteristiku, ktorá následne umožňuje menší rozmer návlekov.

Vo všeobecnosti sa ale nedá tvrdiť, že by hrúbka zvukového vývodu mala priamu úmeru v kvalite zvuku. Návleky majú na násadke plastový prvok a stačí ho len zacvaknúť do vývodu na slúchadlách. Je to najlepší systém, aký sme kedy videli. Menej sa namáha návlek a celkovo je nasadenie otázkou zatlačenia. Netreba sa dlho pasovať s nasadením silikónovej časti na hrubý vývod. Skrátka a dobre, tento systém zatiaľ žiadny z nami testovaných produktov za posledné roky neprekonal.

Na výber sú tri veľkosti. Model T5 je aj týmto vhodný pre tých, ktorí neobľubujú vtláčanie slúchadiel do uší. Oválny tvar nepôsobí tak rušivo a pootočením slúchadiel si môžete korigovať to, ako budú v uchu držať. Nabíjanie kolísky je cez kábel USB-C. V balení je obojstranný kábel s týmto konektorom a aj redukcia na USB-A, ak by ste nemali počítač alebo nabíjačku s USB-C. Kovová kolíska ich dobre chráni a umožní tri plné nabitia, teda 24 hodín počúvania.

Plne nabité slúchadlá majú maximálnu dobu prehrávania 8 hodín. Ak by sme teda počítali čisto matematicky, máte 32 hodín počúvania hudby bez potreby nabíjať kolísku. Počas testovania sme nemali slúchadlá nikdy vybité a nabíjanie kolísky nepredstavovalo žiadny problém.

Slúchadlá stačí dať do nabíjačky na 15 minút a máte ich pripravené na dve hodiny počúvania. Stačí krátka prestávka alebo hodinka, pokým ich nepoužívate a znova ich máte pripravené s navýšenou výdržou.

Dajú sa s nimi ovládať hovory aj digitálni asistenti od Googlu a Applu. Na vrchnej strane majú tlačidlá. Ich stlačenie vyžaduje silnejší prítlak. Toto nám prekážalo a zakaždým sme si zatlačili do ucha. To platí všeobecne pri použití v hociktorom režime, teda napríklad aj pri pozastavovaní skladieb alebo prijímaní hovoru.

Klipsch T5 True Wireless

Klipsch T5 True Wireless, Zdroj: Klipsch

Verdikt

Klipsch T5 True Wireless odporúčame zvukovým nadšencom. Hrajú vynikajúco a celkovo je na nich poznať premyslenosť každého detailu, počínajúc párovaním cez Bluetooth 5.0. Tiež v oblasti zvuku alebo tvarovania zvukového kanálu.

Jedinú výhradu máme k tlačidlu navrchu mušle, ktoré má silný stisk. Môžete s nimi aj športovať. Majú odolnosť IPX4, čiže prežijú pot a vyššiu vlhkosť. Pred silným dažďom ich však radšej chráňte.

Cena: 199 EUR

Zapožičal: Bis Audio

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.