K základnej výbave každého dobrého hráča patria aj kvalitné slúchadlá a SteelSeries Siberia 840 k nim rozhodne patria.

Na prvý pohľad zaujmú svojim dizajnom a precíznym spracovaním. Hlavový most je polstrovaný pamäťovou penou, ktorá sa skladá z piatich mäkkých vankúšikov. Sú potiahnuté kožou, spolu s mäkkými náušníkmi vám dodajú komfort aj pri dlhodobom používaní. Slúchadlá pôsobia robustne, ale ich hmotnosť vás milo prekvapí.

steelserie_seberia840_2

SteelSeries Siberia 840 sú kompatibilné s viacerými zariadeniami či už s PC, s konzolou XBOX, alebo Playstation. K týmto zariadeniam sa pripojíte pomocou vysielača, ktorý sa nachádza v balení. Vysielač jednoducho pripojíte k danému zariadeniu pomocou kabeláže, ktorá je súčasťou balenia. Signál sa začne automaticky šíriť, stačí len zapnúť slúchadlá, spárovať ich s vysielačom. Samozrejmosťou je, že slúchadlá sa dajú pripojiť k tabletu a smartfónu.

steelserie_seberia840_1V tomto prípade vysielača nepotrebujete. Pripojíte sa klasickým káblom, alebo cez Bluetooth. Na slúchadlách sa nachádza výsuvný mikrofón, ktorý je umiestnený v ľavej mušli. V zasunutom stave je neaktívny. Kvalita mikrofónu je na vysokej úrovni. Po zložení veka z tejto mušle nájdete MiniUSB konektor, ktorý slúži na aktualizáciu firmwaru. Na pravej mušli sa nachádza tlačidlo na zapnutie a párovanie s ostatnými zariadeniami, taktiež sa tu nachádza aj regulácia hlasitosti.

steelserie_seberia840_8Pod krytom je konektor na káblové pripojenie a konektor pre komunikáciu s ostatnými hráčmi pri hraní na konzole. Pod odnímateľným vekom na pravej strane je vložená vymeniteľná batéria s kapacitou 1000 mAh. V balení dostanete aj druhú batériu, ktorá je vložená vo vysielači. Ten zatiaľ nabíja náhradnú batériu. Stav batérie si jednoducho skontrolujete na OLED displeji. Výrobca uvádza, že na jedno nabitie by mala batéria vydržať 20 hodín. Realita je však taká, že túto hodnotu dosiahnete iba vtedy, ak použijete obe batérie po sebe.

steelserie_seberia840_9

Zvuková stránka slúchadiel je naozaj výborná. Čisté basy, stredy a výšky vám len umocňujú pocit, že kúpou týchto slúchadiel ste urobili dobre. Pri pozeraní filmu vás tak vtiahnu do deja, že sa budete cítiť ako v kine, vďaka technológii Dolby, ktorou slúchadlá disponujú. Maximálna hlasitosť je dostačujúca, ale pri jej maxime vás prekvapí ostré zapípanie do ucha, čo nie je príjemné. Toto vnímam ako mínus. Zvuk si môžete upraviť podľa seba pomocou equalizéra, ktorý je integrovaný vo vysielači. Výrobca navyše dodáva na svojej stránke software s názvom SteelSeries Engine 3, ktorý ponúka podobné funkcie, ako vysielač len o niečo rozšírené. V programe je možné ovládať Dolby equalizér, Live Mix, alebo GameSense.

Plusy

  • kvalitná konštrukcia
  • rozsiahla konektivita
  • kvalita zvuku

Mínusy

  • zvuková signalizácia pri prekročení maximálnej hlasitosti
  • vyššia cena

Verdikt

Slúchadlá SteelSeries Siberia 840 patria k špičke na našom trhu. I keď je ich cena vyššia, určite sú dobrou voľbou a uspokoja aj náročného užívateľa.

Cena: 349 EUR

Zapožičal: SteelSeries

Autor: Filip Szalay

Značky: