Bežné slúchadlá do uší sú vhodné na bežné veci.

Teda zobrať si ich môžete do vlaku, počas chôdze, no nehodia sa na náročnejšie používanie, akým je napríklad športovanie. Model JBL Synchros Reflect BT spĺňa všetky potreby športovcov a môžete ich nosiť pri behaní alebo cvičení v posilňovni. Na rozdiel od bežných slúchadiel majú špeciálne uchytenie mušlí v uchu, a to cez ergonomicky tvarované návleky na slúchadlách. Tie zabezpečia, aby držali presne, nevypadávali a nemenili svoju polohu. Tým by ste prišli o reprodukciu basov, ako to býva u bežných modelov.

image_76305_40_v1_vyd2016_2_nowat

Druhým vylepšením je vedenie kábla poza krk, takže neriskujete jeho zachytenie. Navyše, ak sa aj stalo, že sa nejakým spôsobom kábel vytrhne, nebude vás to vďaka gumovým a mäkkým návlekom bolieť. Kábel je reflexný, čo pomôže pri športovaní vonku za zlej viditeľnosti. Je na ňom mikrofón, ovládanie hlasitosti a zapnutie do párového režimu cez Bluetooth 3.0. Integrovaný akumulátor sa nabíja cez microUSB port v jednom zo slúchadiel. Výhodou tohto pripojenia je nielen bezkáblové spojenie so zdrojom hudby, ale aj fakt, že ak cvičíte, netreba mať telefón alebo hudobný prehrávač vo vrecku.

jbl_jblreflectbtgrn_synchros_reflect_bluetooth_sport_1071831_vyd2016_2_nowat

Akumulátor umožní prehrávanie po dobu 5 hodín. Hudobne majú slúchadlá dostatočne široké pásmo na reprodukciu, a to 10 ÷ 22 000 Hz. Príjemná vlastnosť je aj ich magnetické spájanie o zadné strany mušlí. V batohu to nevyužijete, ale po zosadení z uší si ich môžete zapnúť okolo krku, podobne ako náhrdelník.

Aktívnym používateľom ich odporúčame pre ich spôsob uchytenia aj celkovú praktickosť. Pozor si treba dať na varianty pre mužov a ženy. Výrobca ich totiž špeciálne prispôsobil pre oba typy uší. Vyskúšali sme podobný model v ženskom variante a rozdiel bol poznať – práve v stabilite uchytenia.

Cena: 109 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.