Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pojem „smart domácnosť“ bol ešte donedávna označovaný za niečo, čo patrí budúcnosti. Už to však neplatí. Smart domácnosť už totiž môže patriť aj súčasnosti a nepredstavuje nič nedosiahnuteľné či príliš finančne náročné. Ak ste fanúšikmi moderných technológií a chcete si svoju domácnosť spravovať „chytrejšie“ a ekonomickejšie, môžete siahnuť po tomto riešení.

Maximálna efektivita

Samozrejme, najviditeľnejšia je moderná technológia, ktorá láka aj mnohých fanúšikov noviniek a vychytávok. Podstatou smart domácnosti je však ešte niečo iné. Jej najväčšou výsadou je totiž maximálna efektivita. Ak naozaj máte smart domácnosť a viete si spotrebiče, vyhrievanie, chladenie či osvetlenie riadiť inteligentne a aj na diaľku, dosahujete maximálnu efektívnosť.

Jednoduchým príkladom je nastavenie teploty na termostate v prípade, že disponujete klimatizáciou. Netreba ju predsa mať pustenú počas celého letného dňa, keď ste mimo domova. Ak máte smart riešenie, spustíte ju povedzme hodinu pred príchodom domov a prídete do príjemného, vychladeného priestoru…

Dá sa s tým vyhrať

Lákadlom tohto riešenia je možnosť vyberať si a „vyhrať sa“ s možnosťami, ktoré smart domácnosť ponúka. Na diaľku prostredníctvom smartfónu totiž viete ovládať viacero spotrebičov. Sú to napríklad robotické vysávače, ktoré takto v čase, keď nie ste doma, poriadne prejdú všetky podlahové plochy. Ďalej si takto viete nastaviť čističky a zvlhčovače vzduchu či rýchlovarnú kanvicu, ak si chcete hneď po práci alebo na raňajky dopriať kávu alebo čaj. Súčasťou smart riešení je aj správa kamerových a zabezpečovacích systémov či multimediálnych centier.

Dopyt bude rásť

Všetko nasvedčuje tomu, že dopyt po smart riešeniach bude rásť. Presne tak ako napríklad v nedávnej minulosti nastal boom smartfónov, ktoré kompletne „vytlačili“ klasické tlačidlové telefóny. Presvedčiť sa o tom môžete aj pri pohľade na aktuálne mobilné telefóny na Mobilonline.sk, kde už nájdete takmer výhradne len smartfóny a minimum klasických tlačidlových telefónov.

Značky: