Firma realme predstavila v Číne prírastok do série Master – realme GT 2 Explorer Master Edition.

Ako módna vlajková loď sa môže tento telefón pochváliť zaujímavým dizajnom a vynikajúcim výkonom, ktorý poháňa mobilná platforma Snapdragon 8+ Gen 1 a nová čipová súprava X7 s podporou nezávislého displeja.

Realme GT 2 Explorer Master Edition bude k dispozícii s úložiskom 8+128 GB, 8+256 GB a 12+256 GB a bude sa predávať v prepočte za 513 eur, 537 eur a 585 eur.

Klasický dizajn

Realme GT 2 Explorer Master Edition sa dodáva v troch farebných variantoch – Wilderness, Snowfield a Black Beach. Variant Wilderness vznikol v spolupráci s renomovanou módnou návrhárkou spoločnosti The North Face, ktorá v minulosti navrhovala pre Ralpha Laurena.

realme GT 2 Explorer Master Edition
realme GT 2 Explorer Master Edition

Tento variant ponúka tzv. klasický dizajn cestovného kufra. Model má na všetkých štyroch stranách kryty hrán s matnou textúrou a ozdobnými kovovými nitmi. Na zadnej strane bol použitý prémiový materiál z organickej kože.

Špičkový výkon vďaka duálnej čipovej súprave a LPDDR5X

Najnovšia vlajková loď patrí medzi prvú sériu smartfónov, ktoré sú vybavené procesorom SoC Snapdragon 8+ Gen 1. Vďaka 4 nm procesu spoločnosti TSMC prináša čipová súprava o 10 % vyšší výkon CPU, o 30 % nižšiu spotrebu energie CPU/GPU a tiež o 15 % nižšiu celkovú spotrebu energie SoC.
Produkt je vybavený čipovou súpravou X7 Display Chipset, ktorá umožňuje zdvojnásobiť výkon, ponúka vysokú snímkovú frekvenciu a kvalitu obrazu s vysokým rozlíšením a zároveň zabezpečuje nízku latenciu a nízku spotrebu energie.

realme GT 2 Explorer Master Edition
realme GT 2 Explorer Master Edition

Čipová súprava podporuje až štvornásobnú interpoláciu snímkovej frekvencie. Dokáže tak premeniť obraz s 30 snímkami za sekundu na plynulý obraz so 120 snímkami za sekundu.

Realme GT 2 Explorer Master Edition je tiež jedným z prvých smartfónov, ktoré sú vybavené pamäťou LPDDR5X RAM. V kombinácii so systémom UFS 3.1 ponúka smartfón zníženie spotreby energie až o 30 % pri hraní hier a o 25 % pri sledovaní online videa.

Systém odvodu tepla

Pre hráčov je telefón vybavený virtuálnymi spúšťačmi HyperTouch s haptickou spätnou väzbou a svetelnými efektmi oznámení na boku telefónu. Okrem toho si môžete spúšťače prispôsobiť podľa svojich preferencií, či už ide o hranie MOBA, FPS alebo hier v otvorenom svete.

realme GT 2 Explorer Master Edition
realme GT 2 Explorer Master Edition

Na maximalizáciu účinnosti rozptylu tepla je Realme GT 2 Explorer Master Edition vybavený dvojitým krytom VC Max z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka celkovej chladiacej ploche 4811 mm² sa účinnosť rozptylu tepla telefónu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou radu Master zlepšila o 154 %.

Prvé zabudované riešenie nabíjania GaN Fet na svete

Realme GT 2 Explorer Master Edition má zabudované riešenie nabíjania GaN Fet, ktoré pomáha znížiť odvod tepla z nabíjacej jednotky. Okrem toho je produkt vybavený 100 W nabíjacou jednotkou UltraDart a výkonnou batériou s kapacitou 5000 mAh, ktorá dokáže nabiť batériu z 0 na 100 % za 25 minút.

Zdroje: Realme

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.