Iba pred niekoľkými hodinami sa objavili prvé správy o dizajne Redmi K20.

Pripravovaná novinka prinesie okrem vysokého výkonu aj displej bez výrezov alebo dier, ako aj skener odtlačkov prstov, ktorý bude umiestnený pod displejom. Podľa slov spoločnosti Redmi bude oproti predchádzajúcej generácii rýchlejší a spoľahlivejší, a to aj vďaka o 100 % väčšej aktívnej ploche.

Najnovšie sa k nám dostáva fotografia zadnej strany, na ktorej je vidieť usporiadanie troch fotoaparátov a zaujímavé farebné prevedenie.

Výrazné farebné prevedenie s prelivmi skutočne K20 pristane. Ďalej sa dozvedáme, že trojica fotoaparátov je umiestnená v strede, pričom jeden z nich (pravdepodobne hlavný), je ohraničený kruhom. Pod trojicou fotoaparátov je umiestnený duálny LED blesk. Z obrázku sa dá vyčítať aj umiestnenie tlačidiel na ovládanie hlasitosti a tlačidla napájania. Tie sa nachádzajú na pravej strane, čo je veľmi praktické.

Redmi K20 bude predstavený už budúci týždeň. Spoločnosť dávnejšie potvrdila niektoré z hlavných špecifikácií. Najväčšími lákadlami bude čipset Snapdragon 855, 48 Mpx primárny fotoaparát, nahrávanie superspomalených videí pri 960 FPS a 4 000 mAh batéria.

Očakávame aj ďalšie parametre – 6,39-palcový Amoled displej s FullHD+ rozlíšením. Samozrejmosťou bude vysoký pomer k telu zariadenia na úrovni 91,2%. Určite poteší 3,5 mm audio výstup pre slúchadlá. Novinka by mala byť dostupná vo verziách 6/64 GB, 6/128 GB, 8/128 GB a 8/256 GB.

Termín predstavenia je stanovený na 28. mája, takže viac o tejto novinke (novinkách) sa dozvieme budúci utorok.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Honor 20 Pro je tu so svojou rodinou. Fotoaparáty aj cena vás zaujmú

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.