Trojica nových smartfónov vychádzajúcich z vlajkovej lode tento raz aj v podaní značky Honor.

Vlajková loď Honoru ukazuje, že posun je výrazný a cenová politika rovnako tak. Značka, ktorá je na trhu 5,5 roka paradoxne nekanibalizuje Huawei ale vhodne ju dopĺňa.

Rozdiely v prípade smartfónov Honor 20 a 20 Pro nie sú dramatické, avšak v praxi ich pocítite. Výkonnostný základ je rovnaký, rovnako tak aj predný 32 Mpx fotoaparát v oboch prípadoch.

Huawei (Honor) vylepšuje svoje rozhranie EMUI, ktoré teraz nazýva Magic UI. Optimalizuje najmä v oblasti rýchlejších reakcií a rýchlejšieho zobrazenia náhľadov napríklad v galérii.

George Zhao ukazuje najnovšie vlajkové lode priamo v Londýne

Honor 20 Pro a Honor 20

Novinka vo verzii Pro, ktorá dostala v teste DxOMark hodnotenie 111 bodov.

Prichádza so zadnou stranou zloženou z troch vrstiev – sklenenou, farebnou a hĺbkovou. Zadná strana tak opäť patrí medzi unikáty a vytvára 3D priestorový dojem. Takisto aj celkové spracovanie, ktoré je zaoblené zo všetkých strán na hranách. Mal by sa vďaka tomu lepšie držať v ruke.

Displej má uhlopriečku 6,26“ a rozlíšenie Full HD+. Aj v tomto prípade ide o klasický plochý displej so zaoblenými rohmi. Jediná súčasť, ktorá je zaoblená je 3D ochranné sklo. Výrobcovi sa vďaka kruhovému výrezu v displeji na predný 32 Mpx fotoaparát podarilo dosiahnuť rozmer 5,3“ telefónu niekdajších rozmerov s veľkými okrajmi.

Čitačka odtlačkov je na bočnej hrane a s týmto umiestnením sme veľmi spokojní. Je to podľa nás najpraktickejšie umiestnenie. Zatiaľ sa javí spoľahlivejšie a najmä rýchlejšie ako integrácia čítačky priamo do displeja.

Aktuálne prichádza na trh v dvoch farbách. Phantom Blue, ktorá bude pozostávať s prechodom modrej a zelenej. Phantom Black bude vytvárať farebnú kombináciu medzi čiernou a fialovou.

Základom je najvýkonnejší čip z dielne Huawei, teda CPU Kirin 980 s umelou inteligenciou a duálnou neurálnou jednotkou. Dostupný bude s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Honor 20 bude mať 6 GB RAM a 128 GB úložisko.

Výbava fotoaparátu je naozaj štedrá a odpovedá možnostiam vlajkových lodí na tento rok. Konfigurácia 48 (hlavný) + 16 (ultra širokouhlý) + 8 (teleobjektív) + 2 Mpx (makro) je určená na náročné fotografovania a tento model má navyše aj 4-osovú optickú stabilizáciu. To je po megapixeloch hlavný rozdiel pri porovnaní s Honor 20 (48 +16 + 2 + 2 Mpx). Stabilizované sú šošovky hlavného a tele objektívu.

Honor 20 Pro vs. Honor 20

Špeciálnou záležitosťou je práve svetelnosť f/1.4 na hlavnom 48 Mpx objektíve a 1/2-palcový čip, čo je v prípade smartfónov naozaj veľký čip. Honor 20 bude mať objektív so svetelnosťou f/1.8. Smartfón je zameraný aj na nočné fotografie, aplikácia ponúka vstavaný režim Noc plus AIS Super Night mode pre ultra širokouhlé fotky. Vyhotovenie takejto snímky trvá 5 sekúnd. Je treba ju totiž poskladať z rôzne expozične zaznamenaných snímok. Fotoaparát poskytne 3× optický zoom, 5× hybridný30× digitálny.

Batéria má kapacitu 4000 mAh oproti 3750 mAh u Honor 20 a nabijete ju super rýchlym nabíjaním s 22,5 W nabíjačkou, ktorá je priamo v balení. Pre predstavu, na polovicu jej kapacitu za 30 minút. Hráčov poteší optimalizovaný režim a špeciálna technológia na zvýšenie výkonu GPU Turbo 3.0. Smartfón používa grafénové chladenie pri vysoko náročnom využití CPU. Výrobca zapracoval aj na zvuku a pridal technológiu Virtual 9.1 Surround Sound.

Cena modelu Honor 20 Pro bude 599 EUR, verzia Honor 20 bude stáť 499 EUR.

Výrobca predstavil aj Honor 20 Lite, ktorý má najnižšie parametre – CPU Kirin 710, 4 GB RAM, 128 GB úložisko a 6,21“ Full HD+ displej s kvapôčkovým výrezom uprostred. Takisto aj tu bude 32 Mpx fotoaparát. Cena je 268,90 EUR a je to priama konkurencia pre smartfóny do 300 EUR od iných značiek.

Prečítajte si aj:

motorola one VISION: Takto majú vyzerať nočné fotky z telefónu za 299 eur (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.