Vyznačuje sa nízkou latenciou.

Snapdragon Sound je optimalizovaný reťazec zvukových inovácií a softvéru navrhnutého tak, aby poskytovali plynulý a pohlcujúci zvuk v zariadeniach vrátane smartfónov, bezdrôtových slúchadiel do uší a náhlavných súprav. Snapdragon Sound je navrhnutý tak, aby poskytoval vynikajúci zvukový zážitok pri počúvaní streamovanej hudby, komunikácii alebo pri bezdrôtovom hraní hier. 

Existuje veľa spôsobov, ktoré môžu streamovanie zvuku pokaziť. Qualcomm sa zameriava na riešenie všetkých možných problémov a prichádza s novou platformou Snapdragon Sound. Pre bezdrôtové Bluetooth slúchadlá sú k dispozícii čipy zo sérií QCC514x, QCC515x a QCC3056.

Kodek aptX Adaptive je schopný poskytovať vysokokvalitný 24-bitový 96 kHz zvuk s veľmi nízkou latenciou – iba 89 ms, čo je o 45% menej ako ponúka hlavný konkurent. Pre hlasové hovory a telekonferencie je k dispozícii kodek aptX Voice. Dostupný je tiež systém aktívneho potláčania hluku ANC.

Systém bol navrhnutý tak, aby bol odolný voči rušeniu inými signálmi Bluetooth alebo Wi-Fi, takže dokáže poskytovať bezchybný prenos v každej situácii. Qualcomm pripravil aj riešenia, ktoré uľahčia spárovanie nových slúchadiel ihneď po ich prvom rozbalení.

Nie je prekvapením, že práve Xiaomi je prvým výrobcom smartfónov, ktorý bude využívať benefity platformy Snapdragon Sound. Ďalším veľkým partnerom je aj Audio-Technica. Napríklad Amazon zaručuje, že nebude chýbať vysoko kvalitný UHD obsah práve vďaka Snapdragon Sound.

Pre tých, ktorí uprednostňujú počúvanie priamo z mobilného zariadenia, Snapdragon Sound obsahuje procesor Qualcomm Aqstic DAC, ktorý je navrhnutý na podporu formátov až 384 kHz 32-bitových PCM a DSD s veľmi nízkym celkovým harmonickým skreslením.

Snapdragon Sound

Zdroj: Qualcomm

Kľúčové komponenty Snapdragon Sound:

  • Mobilné platformy Qualcomm Snapdragon 8
  • Systém mobilného pripojenia Qualcomm FastConnect 6900
  • Bluetooth audio čipy série Qualcomm QCC514x, QCC515x a QCC3056
  • Technológia Qualcomm Active Noise Canceling (ANC)
  • Qualcomm aptX Adaptive, 24-bit 96kHz a 89ms latencia
  • Superširokopásmový Qualcomm aptX Voice
  • Zvukový kodek Qualcomm Aqstic a inteligentný zosilňovač reproduktorov WCD938x a WSA883x
  • Sada Qualcomm Audio a Voice Communication Suite

Zdroj: Qualcomm

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WH-1000XM4: Kvalita a top možnosti v hlavových slúchadlách

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.