Na svete existuje celá škála správcov súborov a to aj pre zariadenia s operačným systémom Android.

Niektoré sú úplne jednoduché, iné sofistikovanejšie a tie najlepšie ako aj Solid Explorer ponúkajú možnosť šifrovania súborov, v tomto prípade pomocou AES 256 enkrypcie, ktorá je viac než dostačujúca a taktiež tu máme podporu odtlačkov prstov pre zariadenia, ktoré majú snímač odltačkov.

Možno si vravíte, že je pre vás šifrovanie súborov zbytočné, no keď vám mobil ukradnú, zrazu si trieskate hlavu, prečo ste svoje dáta neochránili. Taktiež je táto funkcia zaujímavá aj pre rôznych manažérov, či ľudí, ktorí z rôznych iných dôvodov potrebujú svoje dáta ochrániť. Zašifrovať sa dajú v Solid Exploreri aj celé priečinky, ale i jednotlivé súbory.

Solid Explorer okrem toho ponúka prepojenie s cloudovými službami ako je Dropbox, Google Drive, One Drive, Mega a iné. Taktiež je tu možnosť sa pripojiť k svojím dátam cez protokol FTP, SFTP a WebDav, či pracovať s archívmi ako ZIP, RAR a 7zip. Nechýba dokonca ani vstavaný hudobný, video prehrávač, či prehliadač obrázkov a tento obsah si môžete dokonca púšťať cez váš Chromecast. Poteší aj drobnosť ako možnosť upravovať si vzhľad.

Solid Explorer si môžete stiahnuť tu.

Žiaľ na iOS tento správca súborov neexistuje a to čo nájdete na iTunes, sú napodobneniny, ktoré neodporúčame sťahovať.

Značky: