Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony sa stala v roku 2016 držiteľom piatich ocenení udeľovaných prestížnou organizáciou Technical Image Press Association.

a68: Najlepší DSLR vstupnej úrovne

Sony a68 má 24,2MP senzor APS-C Exmor CMOS s citlivosťou v rozmedzí 100‑25600 ISO. Disponuje ostriacim systémom 4D Focus a systémom automatického ostrenia so 79 ostriacimi bodmi, z toho 15 krížovými. Poskytuje presné zaostrenie aj v zhoršených svetelných podmienkach (až -2EV) a zároveň zvláda automatické ostrenie pohyblivých objektov aj pri snímaní 8 snímok za sekundu. Fanúšikom videa ponúka Sony a68 Full HD natáčanie vo formáte XAVC-S dátovým tokom až 50 Mbps a kontinuálne automatické ostrenie s použitím fázovej detekcie. K ďalším zaujímavým funkciám patrí stabilizácia obrazu SteadyShot Inside, elektronický OLED hľadáčik Tru-Finder so 100% pokrytím snímky a výklopným 2,7″ LCD displejom. Kompletné informácie o modeli a68 sú k dispozícii tu.

a7R II: Najlepší profesionálny kompaktný systémový fotoaparát

Sony a7R II má 42,4MP senzor Full-frame Exmor RCMOS, ktorý je umiestnený vo vnútri tela fotoaparátu vyrobeného z horčíkovej zliatiny. Je vybavený hybridným AF systémom s 399 fázovými ostriacimi bodmi a 25 bodmi pre detekciu kontrastu, ktoré umožňujú kontinuálne snímanie až 5 snímok za sekundu pri plnom využití AF (autofokus) a AE (automatická expozícia). Model a7R  II umožňuje nahrávať video v kvalite 4K a Full HD (1080p) vo formáte NTSC alebo PAL pri rýchlosti 60p/30p/24p alebo 50p/25p s použitím kodeku XAVC-S. Ponúka nastavenie farebných profilov, gamma korekcie obrazu a profily SLog2 a S-Log3 gamma kriviek, ktoré sú typické pre špičkové profesionálne kamery Sony. Citlivosť ISO je 100-25600 ISO, v rozšírenom režime 50-102400. Kompletné informácie o modeli a7R II sú k dispozícii tu.

SEL85F14GM:  Najlepší prémiový objektív pre kompaktné systémové fotoaparáty

Full frame objektív Sony FE 85mm F1.4 GM má nový XA (Extreme Aspherical) a tri ED členy, ktoré poskytujú fascinujúce kombinácie extrémne vysokého rozlíšenia zaostrených oblastí a príjemný, mäkký bokeh na pozadí snímky. Objektív má irisovú clonu s 11 lamelami a povrchovou úpravou Sony Nano AR coating, ktorá potláča odlesky a prináša skvelý kontrast výsledných snímok. Súčásťou je ultrasonický AF motor SSM (Super Sonic Wave Motor), ktorý riadi zaostrovanie a má dva polohové senzory pre zvýšenú kontrolu ostrenia. Objektív sa skladá z 11 členov v 8 skupinách, je odolný voči prachu a vlhkosti. Kompletné informácie o modeli SEL85F14GM sú k dispozícii tu.

RX1R II: Najlepší full-frame fotoaparát

Rovnako ako Sony a7R II disponuje model RX1R II 42.2 MP senzorom a obrazovým procesorom BIONZ X, neoddeliteľnou súčasťou je tiež svetelný objektív ZEISS Sonnar T* 35mm f/2. Ponúka automatické ošetrenie s impozantnou fázovou detekciou s 399 ostriacimi bodmi, ktorá funguje v kombinácii s 25 ostriacimi bodmi s kontrastnou detekciou, a umožňuje tak rýchle a efektívne zaostrenie. Ako prvý fotoaparát na svete sa pýši variabilným low-pass filtrom ktorý umožňuje manuálne nastavenie v troch variantoch, ktorými sú: vypnuté, štandard, alebo vysoký. Fotoaparát tiež umožňuje porovnanie možných výsledkov pri rôznom nastavení. Prehľadávanie je možné cez zabudovaný OLED TruFinder hľadáčik s rozlíšením 2,4 Mpix, alebo výklopný LCD monitor s uhlopriečkou 7.5 cm (typ 3.0) a rozlíšením 1,2 Mpix. Fotoaparát umožňuje natáčanie videa v kvalite Full HD s možnosťou voľby snímkovej frekvencie. Kompletné informácie o modeli RX1R II sú k dispozícii tu.

HDR-AS50: Najlepšia akčná kamera

Sony HDR-AS50 je odolná a ľahko prenosná POV kamera, ktorá váži len 58g s rozmermi 2,42 x 4,7 x 8,3 cm. Dodáva sa s vodotesným obalom, ktorý môže byť použitý až do hĺbky 60 metrov a umožňuje prepojenie s novým Live-View Remote, čo je plne funkčné diaľkové ovládanie, ktoré je možné upevniť v podstate kdekoľvek, vrátane zápästia. Kamera disponuje funkciou stabilizácia obrazu SteadyShot (ktorá je nutnosťou pre akčné snímky), časozberným natáčaním v kvalite 4K, vylepšeným video snímaním v kvalite Full HD, zabudovaným stereo mikrofónom a objektívom ZEISS Tessar. Pre umocnenie zážitku kamera ponúka nastaviteľné zorné pole na úrovni široký, alebo úzky a zároveň umožňuje použitie 3-násobného zoomu aj v priebehu natáčania. Kompletné informácie o modeli HDR-AS50 sú k dispozícii tu.

Značky: