Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sony vystavila na veľtrhu Photokina 2016 svoj kompletný produktový rad digitálnych fotoaparátov a kamier, aby fotografom a kameramanom z celého sveta odhalila najnovšie kreatívne nástroje, ktoré im umožnia priviesť ich vízie k životu.

Výstavný priestor Sony bol otvorený od utorka, 20. septembra od 10:00 v Hale 5.2 na Kölnmesse a uzavrel sa 25. septembra o 18:00. Sony pozvalo návštevníkov, aby si pozreli nielen celú ponuku produktov, ale aby sa zúčastnili programu, ktorý ponúkal živé prednášky a predvádzanie produktov. Ten bol pripravený vo výstavných priestoroch Sony v priebehu celej výstavy. V priebehu týchto voľne prístupných prednášok sa svetovo známi fotografi a filmári podelili o osobné aj profesionálne skúsenosti s používaním fotoaparátov, kamier a objektívov od spoločnosti Sony.

Súčasťou programu bola taktiež séria akčných show, vrátane ukážky samurajského umenia práce s mečom, či vystúpenie profesionálnych tanečníkov break dance a akrobatov, pri ktorých mohli návštevníci fototechniku testovať.

Najzaujímavejšie novinky

Novou vlajkovou loďou medzi fotoaparátmi Sony ɑ je ɑ99 II, ktorú spoločnosť Sony na veľtrhu Photokina 2016 prvý raz predstavila a vôbec prvýkrát ju ukázala verejnosti. Fotoaparát ɑ99 II sa môže pochváliť novým hybridným AF systémom, ktorý zahŕňa 79 krížových AF bodov na dedikovanom AF senzore a ďalších 399 AF bodov priamo na CMOS senzore. Zároveň ponúka možnosť sériového snímania rýchlosťou až 12 snímok za sekundu . Na výstave patrila medzi veľké lákadlá.

Spoločnosť sa tiež pochválila uceleným radom svojich fotoaparátov ɑ a objektívov, ktoré patria k systému E-mount, vrátane ocenenej série ɑ7 alebo veľmi populárnych modelov ɑ6300 / ɑ6000. Na výstave bolo možné vidieť aj kompletný rad výmenných objektívov so systémom ɑ A-Mount a E-Mount, vrátane nedávno predstavených prémiových objektívov G Master a úplne nových skiel SELP18110G a SEL50M28 pre systém ɑ E-mount.

Novou špičkou medzi akčnými kamerami od Sony je FDR-X3000R, predstavená na veľtrhu IFA 2016. Tá sa pýši revolučným stabilizačným systémom B.O.SS (Balanced Optical SteadyShot), ktorý bol vôbec prvýkrát adaptovaný do akčnej kamery a umožňuje nahrávať úžasné videá v rozlíšení 4K. Kameru FDR-X3000R si na výstave bolo možné pozrieť spoločne s celou sériou Action Cam a 4K Handycam.

Pre fanúšikov kompaktných fotoaparátov bola pripravená veľmi populárna séria RX, ktorá je obľúbená už od predstavenia pôvodnej RX100 v roku 2012. Sony na veľtrhu Photokina 2016 vystavovala kompletnú ponuku produktov z radov RX100, RX10, a RX1.

Vôbec prvýkrát a úplne v duchu svojho odhodlania mala spoločnosť Sony vyhradený na veľtrhu Photokina svoj vlastný priestor aj na vystavenie ponuky vysoko výkonných pamäťových médií. V Hale 2.1 predviedlo Sony profesionálnym a nadšeným fotografom rad toho najlepšieho zo svojich pamäťových kariet (SD & XQD), USB, SSD a HDD diskov. Všetky karty bolo možné vyskúšať a otestovať spoločne s najlepšími fotoaparátmi od Sony.

Oslava spolupráce

V roku 2016 uplynie už 20 rokov od zahájenia spolupráce medzi spoločnosťami Sony a ZEISS, počas ktorej spoločne vyvíjajú a uvádzajú na trh foto a video techniku. V priestoroch stánku Sony bolo možné vidieť taktiež špeciálne pripravenú výstavu, ktorá mala ukázať niektoré z najznámejších produktov, ktoré v rámci tejto spolupráce vznikli.

V tomto roku sa tiež koná 10. ročník fotografickej súťaže Sony World Photography Awards, ktorá je najväčšou fotografickou súťažou na svete. Súčasťou súťaže je úchvatná galéria, v ktorej bude vystavený výber víťazných fotografií roku 2016.

Značky: