Ponúkne však najlepší možný pomer cena/výkon.

Už o pár dní malo Sony ukázať budúcnosť videohier a predstaviť prvé hry pre PlayStation 5. Digitálna prezentácia, ktorá bola plánovaná na 4. júna, sa však kvôli nepokojom v USA preložila na neskorší termín, ktorý nebol zatiaľ upresnený.

V súvislosti s konzolou PlayStation 5 však máme k dispozícii nové informácie a to priamo od riaditeľa spoločnosti Sony Interactive Entertainment, Jima Ryana. Ten sa v rozhovore pre GamesIndustry.biz vyjadril aj k cene pripravovanej konzoly. Podľa jeho slov ponúkne PlayStation 5 „tú najlepšiu hodnotu„. Razom však dodal, že najlepšia hodnota neznamená nízku cenu.

Z tohto vyjadrenia teda usudzujeme, že PlayStation 5 sa bude snažiť zaujať pomerom cena/výkon, avšak cena samotnej konzoly sa môže pohybovať na úrovni 500 amerických dolárov. Naznačujú to výrobné náklady, ktoré podľa portálu Bloomberg boli vo februári 2020 na úrovni 450 dolárov na kus.

Pre porovnanie, PlayStation 4 prišla na trh s cenou 399 dolárov, jej výrobné náklady boli v dobe uvedenia na úrovni 381 dolárov. Samozrejme, v priebehu februára a novembra sa môžu ceny meniť, avšak očakávame, že na kúpu PS5-ky budete potrebovať minimálne 500 až 550 eur.

Zdroj: GamesIndustry.biz

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit